Høringssvar fra Spillefri.no

Dato: 23.05.2023

Svartype: Med merknad

Hei,

Jeg heter Fredrick og har diagnosen F.63.0, Patologisk pengespillavhengig. Derfor vil jeg dele noen av tankene mine med dere som bestemmer reglene som skal beskytte sånne som meg.

Jeg er pappa til to, gift og jobber som elektriker. Ganske A4 faktisk. Men jeg hadde en hemmelighet som bare jeg visste om, så mørk at jeg var sekunder unna å bli borte for alltid. Jeg hadde tatt opp kredittkortgjeld, mistet kontrollen på 350.000 kroner og visste ikke hva jeg skulle gjøre.

Heldigvis valgte jeg i stedet å fortelle alt til kona. Hun tok kontroll, og i dag har jeg ikke spilt på seks år. Jeg har valgt å være åpen om historien min. I media, og med alle som spør. Enten det er Norsk Tipping, Akan eller Norsk Bransjeforening for Onlinespill. For det er det som skal til: Åpenhet og samarbeid. Ikke dårlige forsøk på å stenge dører vi pengespillavhengige alltid finner verktøyene vi trenger for å åpne.

Sånne som meg, vi trenger ikke informasjon om hvem som har lov til å markedsføre seg i Norge og ikke. Vi vet det, vi har stort sett prøvd alle sammen og kjenner markedet bedre enn de aller fleste.Og vi finner alltid ut hvordan vi kommer rundt nye hindringer. En DNS-blokkering er knapt i hump i veien. Så ikke skyv oss foran dere.

Vi trenger ikke mer informasjon om hva som er lov. Kanskje kan det stoppe de som ikke har problemer. Vi som er pengespillavhengige, trenger steder å få støtte, og vite hvor vi finner hjelp. Den kan komme fra flere steder.

Som Spelfriheten i Sverige, ledet av Adam Reuterswärd som har vært i samme situasjon som meg. Det de gjør, virker. Da jeg møtte Adam sa han en viktig grunn er at han kan spille på lag med myndighetene og spillselskapene som der samarbeider og følger de samme reglene.

Her i Norge er det ikke sånn. Her må jeg velge hvem jeg skal snakke med, fordi noen ikke liker det når jeg samarbeider med de som ikke er «innafor». Selv om de er her og er en del av både problemet og løsningen.

Jeg tror det er der vi bør begynne. Om noen vil snakke mer med meg, er det bare å ta kontakt.

Hilsen Fredrick Haugen