Collage av mennesker som arbeider i regjeringskvartalet

Aktuelt nå

Fra et av møterommene i NATO. Bildet viser noen av medlemslandene, representert ved forsvarssjefer som sitter på hver sin plass rund et ovalt bord, med flagget til landet de representerer foran seg.

Ber Stortinget godkjenne Sverige og Finland som nye Nato-medlemmer

23.05.2022: Regjeringen ber i dag om Stortingets samtykke til å godkjenne Finlands og Sveriges Nato-tiltredelser. – Vi vil gjøre alt vi kan for å bidra til en rask og god opptaksprosess, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Portrett av Marte Mjøs Persen mot en blågrå bakvegg.

Foreslår ny brillestøtteordning for barn

23.05.2022: Regjeringen foreslår en ny støtteordning for barn som trenger briller. Ordningen vil gjelde frem til barnet fyller 18 år.

Bilde av et eldre par som snakker sammen.

Grunnbeløpet og pensjonene

18.05.2022: Grunnbeløpet i folketrygden øker fra 106.399 kroner til 111.477 kroner fra 1. mai 2022, noe som tilsvarer 4,77 prosent. Samtidig får alderspensjon under utbetaling en årlig økning på 4,12 prosent.

Grått kartutsnitt av Europa med Ukraina framhevet i blått.

Angrepet på Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. På denne siden finner du innhold om krigen i Ukraina og konsekvenser for Norge:

Statsminister Jonas Gahr Støre ved talerstolen i hagen til regjeringens representasjonsanlegg.

Felles nordisk støtte til Finland og Sverige

16.05.2022: – Finland og Sveriges sikkerhet er viktig for vår sikkerhet. Sammen med Danmark og Island, er Norge klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis våre nordiske naboer blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Regjeringen Støre