Collage av mennesker som arbeider i regjeringskvartalet

Aktuelt nå

En av løvestatuene foran Stortinget

Redegjørelse om strømsituasjonen

08.08.2022: Olje- og energiminister Terje Aasland holdt en redegjørelse for de parlamentariske lederne på Stortinget om strømsituasjonen 8. august 2022. Les redegjørelsen her.

Næringsminister Jan Christian Vestre

Vil gjøre det enklere å registrere enkeltpersonforetak

08.08.2022: Næringsministeren foreslår endringer i reglene for enkeltpersonforetak og Norskregistrert Utenlandsk Foretak (NUF). Forslagene vil blant annet gjøre det enklere å registrere enkeltpersonforetak og skal gjøre det enklere for kunder og leverandører å vite hva slags selskap det er. Forslaget legger også til rette for deling av data som myndighetene allerede har samlet inn.

Bilde av barn som skriver

Skal gi barn og unge betre hjelp

01.08.2022: Frå i dag får kommunane ei tydeleg plikt til å samordne tenestetilbodet til barn. Denne plikta og fleire andre lovendringar skal bidra til tettare samarbeid mellom barnehagar, skular, barnevern, Nav, helsetenester og sosialtenester.

bilde fra forelesning

Flere enn noensinne kommer inn på førstevalget sitt

25.07.2022: Rekordmange av årets søkere får i høst begynne på førstevalget sitt. Samtidig står langt færre søkere uten studietilbud. Antall søkere er nå tilbake på nivået fra før pandemien

Gul hveteåker og blå himmel

Norge øker støtten til Ukraina med 10 milliarder kroner

01.07.2022: Norge øker støtten til Ukraina med 10 milliarder kroner over to år. Pengene skal gå til humanitær bistand, gjenoppbygging av landet, våpen og driftstøtte til myndighetene. – Vi står sammen med det ukrainske folk, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Grått kartutsnitt av Europa med Ukraina framhevet i blått.

Angrepet på Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. På denne siden finner du innhold om krigen i Ukraina og konsekvenser for Norge:

Regjeringen Støre