Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Sjømatnæringen og NAV underskrev rekrutteringsavtale

Bransjeforeningen Sjømat Norge håper å få napp hos norsk ungdom og har sammen med NAV signert avtale om rekruttering av arbeidskraft til fiskerinæringen.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (til venstre), Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge og NAV-sjef Sigrun Vågeng blå beskyttelseskapper og hårnett i produksjonslokalene til Lerøy på Kalbakken i Oslo.
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (til venstre), Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge og NAV-sjef Sigrun Vågeng i produksjonslokalene til Lerøy på Kalbakken i Oslo. Foto: ASD

Mandag 1. april signerte partene intensjonsavtalen hos Sjømathuset på Kalbakken i Oslo. Målet med avtalen er at virksomhetene i Sjømat Norge kan få dekket sitt behov for arbeidskraft og at flere arbeidssøkere registrert hos NAV kommer i jobb.

Vil se til NAV først

Det er i dag 14.000 ansatte i sjømatnæringen og bransjeforeningen venter at de fram mot 2030 vil trenge ytterligere 14.000 ansatte.

– De seneste årene har vi i stor grad hentet mye arbeidskraft utenlands, vi trenger å gjøre næringen mer spennende for flere nordmenn. Vi både håper og tror at vi kan finne mye god arbeidskraft i NAV-køen, sier administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark og legger til:

– Pilotforsøk i Trøndelag har vist at NAV absolutt har kandidater som kan jobbe i vår bransje. Salmar har fått mye god arbeidskraft i arbeidssøkere registrert hos NAV Trøndelag.

Fra venstre arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge og NAV-sjef Sigrun Vågeng signerer papirer rundt et ståbord i produksjonslokalene til Lerøy på Kalbakken i Oslo.
NAV først: NAV-sjef Sigrun Vågeng (til høyre), Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie signerte avtale om rekruttering av arbeidskraft til fiskerinæringen. Foto: ASD

NAV er positive

Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng sier at sjømatnæringen har et stort behov for arbeidskraft.

– Vi er overbevist om at en del av dette behovet kan løses ved å inkludere flere som i dag står utenfor arbeidsmarkedet. Derfor inngår vi nå denne intensjonsavtalen som vi håper vil gi en vinn-vinn-situasjon for både arbeidsgiverne i sjømatnæringen, arbeidssøkerne og NAV, sier Vågeng. 

Håper på napp

En del av arbeidskraften i fiskeindustrien er sesongbasert, og kan være en god arena for de som ennå ikke vet hva de ønsker å bli, for eksempel ungdom og unge som har falt ut av skolen.

– Vi oppfordrer nå arbeidsgivere om å se til NAV før man ser til utlandet etter folk. Jeg håper sjømatnæringen får napp hos norsk ungdom, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. 

Trenger flere arbeidsgivere

En av NAVs hovedoppgaver er å bidra til at flere med nedsatt arbeidsevne og hull i CV-en kommer i arbeid. NAV er avhengige av et godt samarbeid med arbeidsgiverne. Statsråden vektlegger flere markedskontakter i NAV som et av grepene regjeringen har gjort for å hjelpe arbeidsgivere med rekruttering.

– Det er bra at NAV kobler seg tettere på arbeidsgivere. Slike avtaler støtter opp under regjeringens inkluderingsdugnad. Målet er å gjøre det mulig for flere med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en å delta i arbeidslivet, sier Hauglie.

Til toppen