Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Vil ha flere funksjonshemmede i jobb

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie vil at flere funksjonshemmede skal få muligheten til å komme i jobb. Nylig møtte hun 2. nestleder i Norges Handikapforbunds Ungdom, Gabriel Wilhelmsen Hoff, for å få innspill til inkluderingsdugnaden.

Statsråden leste et engasjert innlegg i VG, der Wilhelmsen Hoff drøfter hva som skal til for å få flere funksjonshemmede i jobb.

– Jeg synes han treffer en nerve. I stedet for å kommunisere per brev, fikk jeg lyst til å møte Gabriel ansikt til ansikt for å få innspill til hvor skoen trykker, forteller Anniken Hauglie.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sittende i sofa på kontoret til Norges Handikapforbunds Ungdom, i samtale med Gabriel Wilhelmsen Hoff.
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i samtale med Gabriel Wilhelmsen Hoff fra Norges Handikapforbunds Ungdom. Foto: ASD

Gabriel fortalte statsråden blant annet hvor viktig det er med både god tilrettelegging, og en BPA-ordning (brukerstyrt, personlig assistanse) som gjør det mulig for funksjonshemmede å delta for fullt i samfunnet.

Ministeren mener det må gjøres mer for å inkludere funksjonshemmede.

– Vi politikere, av alle farger og sjatteringer, må tørre å innrømme at vi ikke har lykkes godt nok med å få funksjonshemmede i jobb. Generelt kommer nå flere i jobb og ledigheten har falt, men fortsatt lykkes vi ikke godt nok med inkludering, konstaterer Hauglie.

Hun ber norske arbeidsgivere om å kjenne sin besøkelsestid.

– Min oppfordring til norske arbeidsgivere, er: La oss bruke de gode tidene til å gi folk som står utenfor en sjanse. Dette er ofte høykompetente mennesker, som på alle måter har masse å bidra med. Det er sløsing med ressurser ikke å nyttiggjøre seg de funksjonshemmedes evner og talenter, fastslår statsråden, og legger til:

– Arbeidsgiverne skal vite at de kan få støtte fra NAV for å tilrettelegge for ansatte som trenger ekstra tilrettelegging.

Til toppen