Norge som gjesteland i G20

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: regjeringen.no

Norge er invitert til å være gjesteland under det tyske G20-formannskapet i 2017. Invitasjonen gir Norge muligheten til å fremme saker vi tror på i et forum hvor verdens 20 viktigste økonomier møtes. Norge vil også delta på G20-toppmøtet i Hamburg i juli.

Erna Solberg og Angela Merkel

Viktig mulighet for Norge

Statsminister Erna Solberg skriver om hvordan Norge kan bidra inn i G20-prosessen.

Utenriksminister Børge Brende på plass under G20s utenriksministermøte i Bonn. Foto: Ingrid Kvammen Ekker, UD

Hvordan deltar Norge?

At Norge inviteres inn som gjesteland innebærer at hele regjeringen engasjeres i arbeidet på områder som finans, landbruk, digitalisering og arbeidsliv.

G20-logoen

Mer om G20

Les mer om G20 på det tyske formannskapets nettsider.

Aktuelt nå

Brende på G20s utenriksministermøte

22.02.2017: – Vi må handle nå om vi skal forebygge morgendagens kriser. På mange måter står vi i dag ved et veiskille i internasjonal politikk. Skal vi sikre vekst og utvikling, må vi engasjere oss for å skape fred og for å forbygge kriser i sårbare områder, sa utenriksminister Børge Brende da han delte norske erfaringer fra freds- og forsoningsarbeidet under G20s utenriksministermøte i Bonn 16.-17. februar.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale deltok på G20-ministermøtet i Berlin

22.01.2017: Landbruksministere fra verdens største økonomier diskuterte vannforsyning, teknologi og antibiotikaresistente bakterier.

Finansminister Siv Jensen på G20-møte i Baden-Baden

21.03.2017: Norge er invitert som gjesteland i G20, og finansminister Siv Jensen deltok på møtet i den sørtyske byen Baden-Baden i helgen. – Vi diskuterte internasjonalt samarbeid og handel. Det var også fokus på internasjonale skatteavtaler og rammeverket for finansmarkedene, sier finansminister Siv Jensen (FrP).