Norge som gjesteland i G20

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: regjeringen.no

Norge er invitert til å være gjesteland under det tyske G20-formannskapet i 2017. Invitasjonen gir Norge muligheten til å fremme saker vi tror på i et forum hvor verdens 20 viktigste økonomier møtes. Norge vil også delta på G20-toppmøtet i Hamburg i juli.

Erna Solberg og Angela Merkel

Viktig mulighet for Norge

Statsminister Erna Solberg skriver om hvordan Norge kan bidra inn i G20-prosessen.

Utenriksminister Børge Brende på plass under G20s utenriksministermøte i Bonn. Foto: Ingrid Kvammen Ekker, UD

Hvordan deltar Norge?

At Norge inviteres inn som gjesteland innebærer at hele regjeringen engasjeres i arbeidet på områder som finans, landbruk, digitalisering og arbeidsliv.

G20-logoen

Mer om G20

Les mer om G20 på det tyske formannskapets nettsider.

Aktuelt nå

Statsministeren til G20-toppmøtet i Hamburg

24.04.2017: Statsminister Erna Solberg deltek på G20-toppmøtet i Hamburg 7. og 8. juli. Tyskland har invitert Noreg med som gjesteland i G20 i 2017.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale deltok på G20-ministermøtet i Berlin

07.04.2017: G20-landene ble under et ministermøte i dag enige om et veikart, en felles policy for digitalisering. – G20s veikart er positivt. Jeg er glad G20 er opptatt av forbrukerrettigheter på nett og digital kompetanse. Vi trenger felles innsats for å sikre folks rettigheter på nett og skape mer inkluderende samfunn, sier statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Finansminister Siv Jensen på G20-møte i Baden-Baden

21.03.2017: Norge er invitert som gjesteland i G20, og finansminister Siv Jensen deltok på møtet i den sørtyske byen Baden-Baden i helgen. – Vi diskuterte internasjonalt samarbeid og handel. Det var også fokus på internasjonale skatteavtaler og rammeverket for finansmarkedene, sier finansminister Siv Jensen (FrP).