Koronasituasjonen

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen.

Nasjonale tiltak

Oversikt over nasjonale tiltak innført av norske myndigheter for å håndtere koronasituasjonen.

Spørsmål og svar om koronasituasjonen

Informasjon om helse, barnehager, hytter, reiser, karantene, nordmenn i utlandet, arbeidsliv og studier - og andre temaer.

Pressekonferanser

I sommer inviterer departementene til ukentlige pressekonferanser om koronasituasjonen, normalt på onsdager. Her kan du følge sendingene direkte på nett-tv eller se tidligere sendinger i opptak.

Relaterte tema og innsikt

Aktuelt nå

Nett-tv

Se sendingen her

Koronasituasjonen: Pressekonferanse med justisministeren

01.07.2020: Pressekonferanse onsdag 1. juli om koronasituasjonen, med justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helsedirektør Bjørn Guldvog fra Helsedirektoratet og avdelingsdirektør Line Vold fra Folkehelseinstituttet. Se pressekonferansen i opptak her.

Illustrasjon av en hånd som får en mynt

Nå kan bedrifter og organisasjoner få støtte for å ta permitterte tilbake i jobb

01.07.2020: Arbeidsgivere som tar permitterte ansatte tilbake i jobb kan søke tilskudd for å få dekket lønnskostnader for juli og august. Tilskuddssøknadene leveres på lonnstilskudd.no fra oktober.

Europakart, illustrasjon

Reiserådet endres for enkelte land i EØS/Schengen-området fra 15. juli

25.06.2020: Utenriksdepartementet gjør unntak fra reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land i verden. Unntak gjelder for land i EØS/Schengen fra og med 15. juli.

Illustrasjon av et fly, foran flyet står en mann med trillekoffert.

Åpning for reiser mellom Norge og Europa

25.06.2020: Regjeringen tar sikte på å tillate innreise for personer som er bosatt i Schengen- og EØS-området fra 15. juli – dersom smittesituasjonen tilsier det. Fra samme tidspunkt fjernes kravet om innreisekarantene for land og regioner med en tilfredsstillende smittesituasjon. Utenriksdepartementet vil ikke lenger fraråde reiser til land og regioner som unntas fra krav om innreisekarantene.

Fra venstre Kjell Ingolf Ropstad, Jan Tore Sanner og Erna Solberg, ved hver sin talerstol foran pressevegg.

Norges vei ut av krisen - skape mer og inkludere flere

29.05.2020: Regjeringen legger i dag frem økonomiske tiltak som skal styrke norske bedrifter og arbeidsplasser, og bidra til grønn omstilling. På denne måten skal Norge komme ut av koronakrisen.

Dokumenter

7. mai 2020

Langsiktig strategi og plan for håndteringen av covid-19-pandemien

Regjeringen Solbergs langsiktige strategi og plan for håndtering av covid-19-pandemien og justering av tiltak.

11. mai 2020

Covid-19-forskriften

Lurer du på hvilket regelverk som gjelder, for eksempel når det gjelder karantene, arrangementer eller hvilke smittevernfaglige krav som stilles til skoler, barnehager og din virksomhet? I covid-19-forskriften står det til enhver tid gjeldende regelverk.

Til toppen