Frokostseminar: Nærværsarbeid i staten

IA i staten

Fredag 9. oktober arrangerte partene i staten frokostseminar om nærværsarbeid. Her finner du presentasjonene fra seminaret.

 

Nett-tv Frokostseminar: Nærværsarbeid i staten

Se sendingen her

Se sendingen her

Program

08:00 - Registrering og frokostservering

08:30 - Åpning av arrangementet

08:35 - Nærværsarbeid i Skatteetaten v/ seniorrådgiver Klaas Smith, Skattedirektoratet HR-stab og Berit S. Evenrud, verneombud Skatteopplysningen Øst-Hamar

Skatteetaten har jobbet med å styrke nærværet med utgangspunkt i et positivt menneskesyn og et helsefremmende arbeidsmiljø.

09:05  - Gode eksempler og hjelpemidler i nærværs- og sykefraværsarbeid v/ Anne-Grete Martinussen, fagansvarlig Idebanken

Idebankens formål er å heve IA-kompetansen i norsk arbeidsliv gjennom formidling av gode eksempel, forskning og annen kunnskap.

09:35 - Arbeidsmiljøutvalget og lokalt samarbeid i et IA-perspektiv v/ Arne Bernhardsen

Arne Bernhardsen er forlagsredaktør i arbeidslivsredaksjonen i Gyldendal og har blant annet skrevet håndbok for arbeid i arbeidsmiljøutvalget. Han har jobbet med fagopplæring i NHO-systemet og vært saksbehandler på arbeidsmiljø i LO.

10:00 - Slutt

Arrangementet er et samarbeid mellom hovedsammenslutningene i staten: LO Stat, Akademikerne, Unio, YS Stat og Kommunal- og moderniseringsdepartementet.