Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Hvor mye patenteres det relatert til kunstig intelligens?

16Figuren viser antallet patenter i utvalgte teknologiklasser relatert til kunstig intelligens, og normalisert per million innbyggere. Tallene er fordelt på periodene 2000–2005 og 2010–2015 basert på søknadsåret for patentene. Patentene er såkalte IP5-patenter som i figurene 13–15.

Finland og Sverige har det høyeste antallet patenter innenfor kunstig intelligens per innbygger av disse landene. Nivået i Finland ligger klart over de andre landene i begge periodene, mens Sverige har gått foran Nederland fra den første til den siste perioden. For patentene innenfor kunstig intelligens med søknadsår i 2010–2015 har Danmark, Norge og Østerrike omtrent samme nivå i forhold til størrelsen, med rundt fem slike patenter per million innbyggere.

I Sverige, Norge og Østerrike har antallet patenter innenfor kunstig intelligens per innbygger økt mellom de to periodene. Økningen er størst for Sverige, men større relativt i forhold til nivået i 2000–2005 for Østerrike og Norge. For disse landene er nivået i den siste perioden er omtrent to tredjedeler høyere i den første perioden.

Kilde: OECD Science, Technology and Industry Scoreboard 2017

Last ned figuren i PDF-format


Til toppen