Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Hvor mye internasjonalt samarbeid er det innfor ulike teknologier?

14Figuren viser andelen patenter med internasjonale medoppfinnere totalt sett og for patenter relatert til IKT, helse og klima. Tallene gjelder for IP5-patenter som i figur 13, med søknadsår i perioden 2012–2015.

For patentene fra denne perioden er det Nederland av disse landene som har størst omfang av internasjonal sampatentering. Dette gjelder både totalt sett og innenfor hver av de tre teknologiområdene. Finland har det laveste omfanget av internasjonale medoppfinnere på sine patenter, og dette gjelder også for hver av de tre teknologiområdene. Finland er også eneste landet av disse hvor andelene er under EU-gjennomsnittet. For patentene fra denne perioden totalt sett er andelen internasjonal sampatentering i både Norge, Sverige og Danmark på rundt 13 prosent.

I alle disse landene er andelen internasjonal sampatentering lavere for patenter innenfor klimateknologi enn gjennomsnittet for alle teknologiområder, og høyere enn gjennomsnittet for patenter relatert til IKT og helse. I Nederland, og Østerrike er andelen med internasjonale medoppfinnere høyere for helsepatentene enn IKT-patentene, mens i Sverige er andelen noe høyere for IKT-patentene. I Norge, Danmark og Finland er skillet mellom andelene i de to teknologiområdene på rundt én prosentenhet eller mindre.

Kilde: OECD Science, Technology and Industry Scoreboard 2017

Last ned figuren i PDF-format


Til toppen