Bilder og video

Her finner du linker til bilder og videoer du kan bruke som skjermbakgrunner, på nettsider eller i artikler. Mange av dem kan du bruke fritt så lenge du oppgir hvem som har tatt eller publisert bildene.

Se første testflyging av de to første norske flyene, AM-1 og AM-2:

 

På YouTube finner du en rekke gode videoer om F-35. Vi har samlet flere av dem i spillelister på vår YouTube-kanal. (Merk at mange av disse er lagt ut av flyprodusenten Lockheed Martin.)

Her finner du en spilleliste med videoer om norske F-35.

Her finner du en spilleliste med videoer fra testingen av F-35.

Bilder

Forsvarsdepartementets Flickr-profil. Forsvarsdepartementet har sin egen Flickr-profil hvor det legges ut bilder relatert til arbeidet departementet gjør. Mange av bildene som legges ut her omhandler også F-35 og utviklingen av det nye norske missilet JSM.

Lockheed Martins Flickr-profil. Lockheed Martin har en Flickr-profil hvor de ofte legger ut nye bilder av blant annet F-35 som kan brukes av media med kildehenvisning. (OBS: Dette inkluderer bilder av alle versjoner av flyet, inkludert hangarskipsversjonene. Norge skal kjøpe A-versjonen, og disse flyene kjennes igjen ved at de har betegnelsene F-35A eller AF-4, AF-5, osv i motsetning til BF-4 osv for B-versjonen og CF-6 osv for C-versjonen.)

Luke Air Force Base på Flickr.De første norske flyene skal ha hjemmebase på Luke Air Force Base utenfor Phoenix i Arizona, USA. Kommunikasjonsavdelingen på basen har lagt ut en rekke gode bilder fra operasjonene på basen, blant annet fra første norske flyger i F-35. Du finner også flere bilder på hjemmesiden deres.

Forsvarets mediearkiv Forsvarets mediarkiv er en annen svært god ressurs, og inneholder en rekke bilder av dagens norske kampfly F-16 samt bilder fra anledninger der norske representanter blant annet har besøkt produksjonsfasilitetene for F-35 i USA. Forsvarets mediearkiv krevde tidligere registrering for å kunne bruke ressursene der, men kan nå brukes av alle