Fakta om næringslivsgruppa

Helseministeren etablerte i 2014 en næringslivsgruppe på matområdet. Næringslivsgruppen består av aktører fra matvarebransjen. Hovedmålet med arbeidet er å gjøre det enklere for forbruker å velge sunt. Dette innebærer å redusere inntaket av tilsatt sukker, salt og mettet fett, samt øke inntaket av frukt og bær, grøntsaker, grove kornvarer og fisk.

For å gjøre arbeidet initiert av denne gruppen mer helhetlig og forutsigbart, inngikk Helse- og omsorgsdepartementet og matvarebransjen i 2016 en intensjonsavtale for å samarbeide om bedre kosthold. I 2018 ble avtalen utvidet slik at den også inkluderer serveringsbransjen. En rekke aktører fra kiosk, bensinstasjoner og øvrig serveringsbransje har også undertegnet avtalen. I underkant av 100 aktører er nå tilknyttet intensjonsavtalen. Avtalen er nå reforhandlet og varer ut 2025.