Fikk pris for frukt og vann

Frukt hver morgen, vannautomater og vannflasker til alle elever. Det er tre av grunnene til at Kjelle videregående skole vinner Helsedirektoratets landsomfattende konkurranse om beste videregående skole på frukt, grønt og vann.

- Kjelle videregående skole er et eksempel til etterfølgelse. Dette er forebygging i et nøtteskall. Tilgang på sunn mat og drikke i skoletiden gir gode vaner på sikt, og hindrer unødig kjøp av brus og godteri. Gode kostvaner er viktig for å forebygge sykdom senere i livet. Dessuten bidrar det til at elevene blir mer konsentrerte, og gir bedre læringsmiljø. Her er det bare gevinster, sier statssekretær Ellen Birgitte Pedersen i Helse- og omsorgsdepartementet som onsdag 10.desember overrakte prisen på 15.000 kroner til skolen som ligger i Akershus.


Kjelle vgs, Andre Grøtli

Kriterier i konkurransen har vært tiltak for fokus på vann, frukt og grønt, og at skolen skal ha planer for varig endring i atferd. Kriterier som skolen oppfyller fullt og helt.
- Skolen har fått installert vannautomater på skolen og har levert ut vannflasker til alle elever. Alle på skolen får tilbud om frukt fra fruktkurver hver eneste morgen. Det selges kun sunne matvarer i kantinen. Skolen tilbyr også frokostpakker til elever som ikke har fått i seg mat på morgenkvisten. Et eget kokehefte har også blitt laget i skolens regi. Skolen skiller seg ut med et imponerende planmessig arbeid med detaljerte prosjektplaner, og en helhet som inkluderer kosthold, fysisk aktivitet og læring knyttet til dette, sier juryen.
Det kom inn i alt 27 bidrag i konkurransen, som er et av mange tiltak for å legge til rette for sunne kostvaner som del av oppfølging av regjeringens handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen.

2. premie på 10 000,- tilfalt Hamar videregående skole, (Hedmark) mens Vadsø (Finnmark), Røyken (Buskerud), Garnes (Hordaland), Mosjøen (Nordland) og Seiersborg (Østfold) delte 3. premie på 2000 kroner hver.

 

Til toppen