Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norske deltagere i EU-samarbeid om "frailty" (skjørhet)

Helseprogrammet (2014–2020) er EUs tredje helseprogram, og åpner på lik linje med tidligere helseprogram for deltakelse fra EØS/EFTA-landene. Programmet kan finansiere tiltak som gir klar EU-merverdi, gjennom blant annet samarbeid mellom landenes myndigheter. Programmet legger opp til en finansieringsrate på 60 prosent.

Kommisjonen er ansvarlig for å gjennomføre programmet i tett samarbeid med medlemslandene, inkludert EØS/EFTA-landene. Gjennomføringen vil blant annet gjøres gjennom årlige arbeidsprogram.

Norske deltagere i EU-samarbeid om "frailty" 

I årets arbeidsprogram er "frailty"- skjørhet- et av samarbeidsområdene. Bakgrunn er EUs partnerskap for aktiv aldring fra 2012, og samarbeidet omkring kroniske sykdommer. Mennesker lever lenger, men flere lever med ulike medisinske diagnoser, inkludert kroniske sykdommer.

Samarbeid på området skal etableres, og det er opp til landenes helsedepartementer å utnevne nasjonale representanter. Formålet er å utveksle erfaring og kompetanse på området, som kan gi merverdi til landenes arbeid.

Helse- og omsorgsdepartementet ber om tilbakemelding innen 7. september 2015 til [email protected] hvis det er norske fagmiljøer som kan være interessert å delta i dette samarbeidet.

For eventuelle spørsmål kan følgende personer kontaktes:

  • Janicke Fischer, Helsedirektoratet og norsk kontaktpunkt for helseprogrammet, tlf. 24 16 33 34
  • Maren Ringstad Widme, Helse- og omsorgsdepartementet og norsk representant i den overordnede programkomiteen for helseprogrammet, tlf. 22 24 85 58

Mer informasjon om EU-samarbeidet:

Til toppen