Saker om integreringsturneen

 • Ser etter det som fungerer

  12.04.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner er for tiden på en integreringsturné for å lære av tiltakene som fungerer. Mandag var statsråden på besøk i Bodø.

 • - Du må gi folk en sjanse

  17.04.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Jan Tore Sanner har vært på integreringsturne på Kongsberg og i Vinje. Der ble han sunget for, tatt med på kjerringråd og gitt gode råd av Cherif Ousman fra Togo, som dro på høyfjellshotell for å lære seg norsk.

 • Vil fremme hverdagsintegrering

  12.09.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner hadde 11.september sitt andre møte med integreringspanelet som skal gi regjeringen innspill i arbeidet med å lage en ny integreringsstrategi. Tema for dagens møte var hverdagsintegrering.

 • Sanner i Stockholm for å lære om utsatte byområder

  16.07.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner var nylig i Stockholm, for å høre om svensk integreringspolitikk og tiltak i utsatte byområder. – I løpet av høsten vil regjeringen legge frem en ny integreringsstrategi. Jeg har det siste halve året reist Norge på kryss og tvers for å få viktige innspill til dette arbeidet. Da er det også interessant å se hvilke erfaringer våre naboland har gjort seg og å lære av dette, sier Sanner

 • Raskere i jobb med godt samarbeid

  14.06.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Et ekstra tett samarbeid mellom kommune, NAV og videregående skole gir flyktninger i Gloppen og Eid en unik mulighet til å ta fagbrev og komme seg raskt i jobb. – Dette vil vi at flere skal gjøre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

 • Sanner besøkte flerkulturelle Drammen

  07.06.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner møtte blant annet elever med kort botid i Norge ved Åssiden videregående skole. Bakgrunnen for besøket er at statsråden denne våren reiser rundt i landet for å lytte til og lære av godt integreringsarbeid - og møte menneskene som gjør dette mulig.

 • Sanner og Helleland vil løfte frivilligheten og næringslivets rolle i integreringsarbeidet

  05.06.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet, Barne- og familiedepartementet

  Integrerings- og kunnskapsminister, Jan Tore Sanner, og barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland, besøkte mandag Trøndelag. Der møtte de elever, lærere, næringsliv og frivillighet som alle driver ulike integrerings- og inkluderingsprosjekter.

 • I Danmark er målet å skaffe flyktninger jobb innen én måned

  30.05.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner var nylig i Danmark for å se hvordan de jobber for at flyktninger og familiegjenforente skal komme seg raskt i jobb og utdanning – og lære språket underveis.

 • – Arbeid og språk er viktigst

  30.05.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner reiser denne våren rundt i landet for å lære av gode integreringstiltak. Tirsdag 22. mai besøkte han Tønsberg kommune.

 • Sanner besøkte den flerkulturelle avisen Utrop

  29.05.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps-og integreringsminister Jan Tore Sanner besøkte Utrop sist fredag. -Utrop har bidratt til flere og nye stemmer i samfunnsdebatten. Med Utrop er viktige spørsmål rundt felles verdier i et mangfoldig Norge løftet fram. Dere har våget å skape samfunnsdebatt. På den måten har dere bidratt til en mangfoldig presse i Norge, sa Sanner.

 • Imponerende historier på dialogkafé i Tromsø

  22.05.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Som en del av integreringsturneen besøkte kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner Tromsø kommune 14. mai. Her møtte han først kommuneledelsen før han gikk videre til dialogkafe i Flyktningetjenesten.

 • Viser vei inn i arbeidslivet

  14.05.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Da kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner besøkte Lillehammer og Gran var budskapet klart: Vi må gjøre veien inn i arbeidslivet så kort som mulig. For på jobben lærer du språk og får tilhørighet.

 • Språkkafé til inspirasjon

  08.05.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Onsdag besøkte kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner MIRA-senteret i Oslo hvor han fikk møte kvinner på språkkafe og mødre som veiledere. -MiRA-Senteret gjør et viktig arbeid for å styrke kvinner med minoritetsbakgrunn, både gjennom veiledning, nettverksbygging og ulike aktiviteter, sa Sanner.

 • Sanner møtte foreldregruppa på Vestli

  08.05.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps-og integreringsminister Jan Tore Sanner besøkte torsdag foreldregruppa ved Vestli skole. Der møtte han både engasjerte foreldre, elever og ansatte ved skolen. Bakgrunnen for møtet var foreldreaksjonen som ble startet ved Vestli skole for å bedre nærmiljøet etter flere episoder i området.

 • Ny sjanse i Bergen

  24.04.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Kunnskaps- og integreringsminster Jan Tore Sanner fortsetter integreringsturné på jakt etter gode eksempler på vellykket integrering. Torsdag 19. april sto Bergen for tur.

 • Vil løfte frem de gode eksemplene på integrering

  04.04.2018 Nyhet Kunnskapsdepartementet

  Tirsdag gikk startskuddet for Jan Tore Sanners integreringsturne. Første stopp var Rælingen kommune i Akershus. - Det finnes mange gode eksempler på vellykket integrering i barnehager, skoler, arbeid og lokalsamfunn. Vi må løfte fram de gode eksemplene og lære av dem, sier kunnskaps- og integreringsministeren.

Til toppen