Et bedre klima for vekst- Norge i den nye klimaøkonomien

16. september kl. 15:00 - 17:30 på Felix konferansesenter på Aker Brygge

Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Tine Sundtoft inviterer til åpent møte om Norges innsats fram mot klimatoppmøtet i FN. På møtet lanseres rapporten The New Climate Economy som argumenterer for hvorfor en klimavennlig politikk vil gi sterk og varig økonomisk vekst. Rapporten vil bli presentert ved videomelding av Felipe Calderon, kommisjonsleder og tidligere president i Mexico, og Jens Stoltenberg, kommisjonsmedlem og FNs spesialutsending i klimaspørsmål. Etterpå følger en paneldebatt.

Grønn Agenda frokostmøte om miljøteknologi

Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Tine Sundtoft inviterer tirsdag 16. september kl. 15.00 til åpent møte for presse og interesserte om Norges innsats fram mot klimatoppmøtet i FN. Norge vil ha en lederrolle på toppmøtet, og delta med både statsminister, klima- og miljøminister og utenriksminister.

På møtet vil rapporten The New Climate Economy lanseres. Den blir presentert av kommisjonsleder Felipe Calderón og kommisjonsmedlem og FN's spesialutsending for klimaspørsmål, Jens Stoltenberg. Rapporten stiller spørsmål om det er en motsetning mellom miljø og økonomisk vekst. Den globale kommisjonen om økonomi og klima som står bak rapporten mener nei. Budskapet er at en klimavennlig politikk vil gi sterk og varig økonomisk vekst. Det vi må gjøre for å skape en ny og varig økonomisk vekst, overlapper i meget stor grad med det vi må gjøre for å håndtere klimaproblemet. Motsetningen mellom vekst og klimahandling er derfor i de fleste tilfelle oppkonstruert.

Kommisjonen ledes av tidligere president i Mexico, Felipe Calderón, og rapporten er utarbeidet av et globalt konsortium av anerkjente forskningsmiljøer og tenketanker. Norge var en av initiativtakerne, og rapporten lanseres samtidig i Oslo, New York og Addis Abeba. 

Etterpå følger en paneldebatt.

 

 

 

Møt:
Erna Solberg, statsminister
Jens Stoltenberg, kommisjonsmedlem og FNs spesialutsending i klimaspørsmål
Tine Sundtoft
, klima- og miljøminister
Jens Ulltveit-Moe, investor
Ingrid Bonde, kommisjonsmedlem og direktør i Vattenfall
Øystein Dørum, sjefsøkonom i DNB
Kari Kaski, nestleder i Zero 

Debattleder: Erik Aasheim

 

Tid: 16. september 2014 kl. 15.00 - 17.00 (lett servering fra kl. 14.30)
Sted: Felix konferansesenter på Aker brygge

Arrangementet er nå fullbooket og påmeldingen er stengt. For å settes på venteliste, send epost med navn og arbeidssted til aes@kld.dep.no
Vi minner om at hele arrangementet vil bli streamet.


Gratis adgang.

Følg Grønn Agenda på Facebook: www.facebook.com/gronnagenda

Gjennom møte- og debattserien Grønn Agenda ønsker Klima- og miljødepartementet å inspirere til diskusjon og grønne veivalg. 

Til toppen