Bedriftsvinnerne kåret og hedret!

Stikkord: areal og transport, gang- og sykkelveier, bilbruk, Næringslivet i FB, Kristiansand

I år var det Kongsgård flyktningebarnehage, Wayback Kristiansand og Skatteopplysningen sør som gikk helt til topps i "Jeg kjører grønt" 2011.

120 arbeidsplasser har vært aktive i konkurransen, mot 117 i fjorårets utgave av Jeg kjører grønt. Utfordringen for hver bedrift var å få flest mulig ansatte til å delta, og i tillegg få hver enkelt til å reise miljøvennlig. Hver tur-retur reise er sykkel, til fots eller med buss / tog har gitt ett grønt poeng. Kampanjen startet 29. august, og varte til 11. desember.

Premien til beste bedrift i de tre kategoriene ”under 15 ansatte”, ”15-50 ansatte” og ”over 50 ansatte” er kr 10 000. Diplom ble delt ut av ordføreren i bystyresalen 15. desember.

To kommunale barnehager

I kategorien ”15-50 ansatte var det en har hard kamp om 1. plassen. To kommunale barnehager i Kristiansand har vært temmelig nær hverandre i poeng i hele høst. Jordbærveien barnehage ledet en kort stund i november. Da flagget de og jublet. Men det var Kongsgård flyktningebarnehage som tok seieren hjem til slutt. I fjor kom denne barnehagen på 2. plass, så nå tok den steget helt opp.

Skal lære å sykle

Det var full jubel da Jeg kjører grønt besøkte Kongsgård flyktningebarnehage onsdag 14. desember. I fjor vant de kr 5 000 i premie for 2. plass i Jeg kjører grønt. I år vanker det kr 10 000.

- Vi skal bruke noe av pengene til å lære de minoritetsspråklige blant de ansatte å sykle, forteller styrer May Britt Anundsen og primus motor for Jeg kjører grønt i barnehagen, Birgitte Spikkeland. Halvparten av de ansatte kan ikke sykle.

- Vi skal leie tandemsykler og øve på parkeringsplassen til våren. Så blir gulroten en sykkeltur fra Hirtshals til Skagen i mai, sier de to. Nå er de på jakt etter noen som kan leie ut tandemsykler.

Jubel og glede i Kongsgård flyktningebarnehage over premien på kr 10 000. Noe av pengen skal brukes til å lære de minoritetsspråklige å sykle (Foto: Bjørne Jortveit).

Jubel og glede i Kongsgård flyktningebarnehage over premien på kr 10 000. Noe av pengen skal brukes til å lære de minoritetsspråklige å sykle (Foto: Bjørne Jortveit).

Himla gode triks

For å få registrert alle poeng har de ansatte krysset av på et papirskjema som har blitt slått opp veggen. Hver fredag har så Birgitte Spikkeland lagt inn poeng for hver enkelt, på hver sin e-postadresse. Hver dag har det vært konkurranse mellom to og to for å se hvem som fikk flest poeng - Omtrent som når to og to konkurrerer i hoppbakken, der bare bestemann(kvinne) går videre til siste omgang. - Bedriftskonkurransen er veldig gøy og motiverende, sier Birgitte.

Spenning til siste slutt

I kategorien ”under 15 ansatte” er det utkjempet en durabelig fight mellom Wayback Kristiansand, reisebyrået HRG Nordic Kristiansand og den grafiske bedriften Figuru as. Siste dagen i kampanjen, noen få timer før midnatt, la Wayback Kristiansand inn siste poeng. Dermed kløv Wayback forbi HRG Nordic og vant.

Wayback Kristiansand er en privat bedrift som prøver å få tidligere innsatte ut i jobb. Alle de fem ansatte har vært med i kampanjen, og de ansatte har i snitt syklet, gått og busset 136 grønne poeng.

Overlegen seier

I kategorien ”over 50 ansatte” var det aldri spenning. Som i fjor vant Skatteopplysningen sør med god margin.

Bedriftsvinnerne av "Jeg kjører grønt" 2011, Kristiansand
De tre beste bedriftene fikk sine diplom i bystyret 15. desember: Fra venstre: Odd Ivar Vik og Grete Rudolfsen fra Skatteopplysningen sør, Adiam Haile og Birgitte Spikkeland fra Kongsgård flyktningebarnehage, Oddleif Rønning og Janne Andersen fra Wayback Kristiansand (Foto Jon Sverre Karterud).

10 beste i hver kategori

Under 15 ansatte

 1. Wayback Kristiansand AS: 136 poeng per ansatt
 2. HRG Nordic Kristiansand AS: 133
 3. Fuguru as: 127
 4. Kompetanse i Sør AS: 64
 5. Kristiansand Kommunale Pensjonskasse: 61
 6. Carbon Partners AS: 59
 7. Markens Tannlegetjeneste DA: 53
 8. ABG Varme AS: 46
 9. Læringsverkstedet Grim: 39
 10. Helfo, region sør Kristiansand: 38


15-50 ansatte

 1. Kongsgård flyktningebarnehage: 134 poeng per ansatt
 2. Jordbærveien barnehage: 108
 3. Enhet for rehabilitering Kristiansand kommune: 70
 4. By- og samfunnsenheten Kristiansand kommune: 62
 5. Samfundets skole Sentrum AS: 41
 6. Sørlandet Boligbyggelag: 39
 7. Oppmålingsvesenet Kristiansand kommune: 33,1
 8. Alternative skoletilbud, Kristiansand kommune: 33
 9. Roligheden barnehage: 27
 10. Tolk Sør: 25


Over 50 ansatte

 1. Skatteopplysningen Sør: 26 poeng per ansatt
 2. Oddemarka skole: 18
 3. Fylkesmannen i Vest-Agder: 10
 4. Nordea: 9
 5. Vest-Agder fylkeskommune: 7,3
 6. Sentrum/Lund helsetjeneste: 7,2
 7. Universitetet i Agder: 6,7
 8. Grim skole: 6,3
 9. Nav, Kristiansand: 5,8
 10. Ingeniørvesenet, Kristiansand kommune: 5,4

Tekst: Bjørne Jortveit informasjonsansvarlig i Framtidens byer Kristiansand.

Relaterte artikler


Kontaktpersoner i Framtidens byer Kristiansand 
Til toppen