Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Gjør et kupp i byttebua

Stikkord: Forbruk og avfall, Stavanger, forbruksmønster

I stedet for å kaste brukbare ting i containerne på gjenvinningsstasjonen, kan du sette dem fra deg i byttebua på Forus i Stavanger.

I stedet for å kaste brukbare ting i containerne på gjenvinningsstasjonen, kan du sette dem fra deg i byttebua på Forus i Stavanger. Da kan du glede noen andre med dem og samtidig gjøre en innsats for miljøet. Kanskje finner du selv noe du har bruk for i byttebua?

Byttebua er en del av IVAR gjenvinningsstasjon Forus og har samme åpningstider som gjenvinningsstasjonen. Samtidig som folk setter igjen saker her, kan de ta en runde og se etter ting de trenger.  Finner de noe interessant, er det fritt fram for å ta det med seg.

Utvalget varierer

Utvalget i byttebua vil variere fra dag til dag. Byttebua kan aldri love at man finner akkurat det man leter etter, og de garanterer heller ikke for kvaliteten. Men det går an å gjøre virkelige kupp i byttebua

Eksempler på ting som kan finnes i byttebua er verktøy, leker, husholdningsartikler, elektrisk og elektronisk utstyr, bøker, møbler, sportsutstyr, hobbyartikler, hageutstyr og pyntegjenstander.

Ting som ikke skal settes i byttebua er farlig avfall som

  • maling,
  • whitespirit,
  • plantevernmidler og
  • andre kjemikalier
  • Klær og sko legges i Fretex-containeren

Åpent for alle

Det er også anledning til å besøke byttebua uten samtidig å levere noe til gjenvinningsstasjonen. De som ikke har noe som det passer å sette inn i byttebua, er sjølsagt også velkomne innom. Det er full anledning til å ta med seg gjenstander også uten å sette inn noe. Det finnes noen parkeringsplasser utenfor stasjonsområdet som kan brukes da. Skal en kjøre inn med bil, må det betales ordinær takst ved innkjøring.


Kontaktpersoner i framtidens byer Skien
Til toppen