Miljøguide til Tromsø

Stikkord: Forbruk og avfall, Forbruksmønster, Tromsø

Grønn Guide gir hjelp til den som er på jakt etter miljøvennlige varer i polarbyens butikker.

Grønn Guide gir hjelp til den som er på jakt etter miljøvennlige varer i polarbyens butikker.

"Grønn guide til Tromsø" lansert skal gi deg som forbruker veiledning slik at du kan finne de mest miljøvennlige varene og tjenestene i byen.

- Vi gjør det enklere å leve miljøvennlig i Tromsø , sa regionleder i Grønn Hverdag Nord Svein Gunnar Karlstrøm under lanseringen.

- Vi kan ikke shoppe oss til en bedre verden, men å handle bedre og mer miljøvennlig er et steg i riktig retning, mener han.

I nesten et halvt år har Grønn Hverdag kartlagt tilbudet i byen, og endt opp med en brosjyre som er den eneste av sitt slag i Norge.

brosjyre forside

- Vi får stadig spørsmål fra gamle og unge om hvor de kan kjøpe varer som er skånsomme for miljøet på en eller annen måte, sier Annelill Buun Flaamo, miljørådgiver i Grønn Hverdag, til "iTromsø".

- Man finner alt mulig i heftet. Tips om hva du skal se etter, konkrete varer du bør kjøpe, bedrifter som er miljøsertifiserte, det meste, forteller Flaamo som forteller at verden ikke nødvendigvis blir renere av at vi kjøper miljømerkede varer.

- Men det er med på å vise en holdning til bedriftene om at vi som forbrukere ønsker å kjøpe varer og tjenester som er mest mulig skånsom mot miljøet og de som produserer varene.

Brosjyren er i første omgang trykt opp i 10.000 eksemplarer. På miljømerket papir, selvfølgelig.

Brosjyrene vil være tilgjengelig hos utvalgte bedrifter og serveringssteder, samt på radhuset, biblioteket og hos Grønn Hverdag.


Kontaktpersoner i framtidens byer Tromsø
Til toppen