Framtidens byer 2010

Nasjonal konferanse om attraktiv og klimavennlig byutvikling, 2. og 3. november i Drammen

Framtidens byer 2010 - logo

Konferansen er over, men den lever videre!

450 mennesker deltok på en fullpakket og pulserende konferanse på Union Scene 2. og 3. november. 2010.

Det begynner å bli en stund siden, men du kan fremdeles få med deg både presentasjoner, video, bilder og rapporter fra konferansen.


Presentasjoner

Video

Hele konferansen ble filmet og er tilgjengelig påFramtidens byer på Youtube

Bilder

Bilder fra konferansen er lagt ut på Framtidens byer på Flickr


Konferanserapport

         

Statusrapport

Forside Statusrapport Framtidens byer 2010
(pdf - 6Mb) 
 

 

Forside Statusrapport Framtidens byer 2010
(pdf - 6Mb)


Om konferansen

Miljøverndepartement ønsket 2.-3. november 2010 velkommen til en nasjonal konferanse om attraktiv og klimavennlig byutvikling. Konferansen holdt sted på Union Scene i Drammen.

Vi ønsket så bred deltagelse som mulig fra både prosjektet – byene, politikere, næringslivet og interesseorganisasjoner samt alle andre fra både det offentlige og næringslivet i andre deler av Norge som ønsker å være med på å forme norske byers framtid med fokus på attraktivitet og klimavennlig byutvikling.

Interessen var overveldende, og konferansen ble raskt fullbooket.  Deltakelsen på Union Scene var stor og mangfoldig, og live streaming og videoopptak gjorde det heldigvis mulig for flere å følge med.

Vi takker alle som bidro og deltok på de to ispirerende dagene i Drammen.

Framtidens byer

Framtidens byer er et samarbeid mellom staten og de 13 største byene i Norge om å redusere klimagassutslippene – og gjøre byene bedre å bo i. Byene representert i prosjektet er Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Porsgrunn, Skien, Fredrikstad, Sarpsborg, Oslo, Bærum og Drammen.

Programmet går i perioden 2008-2014 og konferansen fungerte som en pulstager og inspirasjonskilde til å ta viktige steg videre.