Bli med på fotomaraton i Groruddalen!

Lørdag 15. juni går Groruddalen fotomaraton av stabelen for første gang, som en del av Groruddalssatsingen. Fotointeresserte har da mulighet til å bli med på en reise utenom det vanlige. Fra én ende av den store Groruddalen til en annen - fra massive betongblokker og klassiske bydelssentre, via spirende parsellhager til eksotisk festivalliv.

Startskuddet går fra kafeen Villa Veitvet på Veitvet senter og dagen ender på Furuset, hvor den eksotiske Furusetfestivalen, den nyåpnede Verdensparken og aktivitetene i Norges første parkouranlegg skaper en fantastisk ramme å fotografere innenfor.

Groruddalen Fotomaraton arrangeres ikke bare med tanke på profesjonelle fotografer, men for alle fotointeresserte som er nysgjerrige på den store dalen i Oslo.

Groruddalen Fotomaraton arrangeres av Groruddalssatsingen, som har gitt Terje Abusdal og Anders B. Bisgaard ansvar for den praktiske gjennomføringen av arrangementet. De begynner å få solid erfaring med å arrangere fotokonkurranser av denne typen, som arrangører av Oslo Fotomaraton hver sommer siden 2010.

I 2007 startet en storstilt opprusting av Groruddalen gjennom Groruddalssatsingen, og i vår startet programserien “Dalen vår” på NRK. Som ledd i arbeidet for å gi folk et nytt og bedre inntrykk av Groruddalen, vil Groruddalssatsingen med sommerens fotomaraton invitere Oslos og landets øvrige befolkning inn i dalen. Håpet er at deltakerne i fotomaratonet vil se dalen med nye øyne, og formidle de inntrykkene de får til andre gjennom bildende som tas denne dagen.

Registrering og oppstart: Villa Veitvet, Veitvet senter, lørdag 15. juni kl. 9-10
Målpassering: Furuset senter, Furuset, kl. 15.30-16.30
Deltakere trenger: Et digitalkamera med tomt minnekort, gode sko.
De får: Nye opplevelser, nye fotovenner og kanskje et blinkskudd eller to.
Pris: 50 kroner per person.

Alle bilder kommer på veggen i en egen utstilling på Veitvet senter i september. Vinnerne får flotte kameraer fra Fujifilm og en iPhone fra Apple i premie!

Mer informasjon og påmelding: http://gd-fotomaraton.no/

Kontaktpersoner:

Anders B. Bisgaard, Oslo fotomaraton, 936 11 596
Roy Tjomsland, informasjonsansvarlig for Groruddalssatsingen, 982 66 385

Kontaktperson i Miljøverndepartementet: Marianne Gjørv, statlig koordinator for Groruddalssatsingen, 458 52 152

http://www.prosjekt-groruddalen.oslo.kommune.no/article255071-8227.html