Gylne Måltidsøyeblikk

«Gylne Måltidsøyeblikk» er et prosjekt som skal bidra til å øke mat- og måltidglede, og bedre mattilbudet for eldre som bor på institusjon og hjemme. God matomsorg reduserer underernæring og medisinbruk. Det gir bedre helse og trivsel. Mat for eldre inkluderes i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud inviterer til seks inspirasjonsdager om matglede og helse for eldre. Samlingene blir arrangert rundt om i landet nå i høst. Landbruks- og matminister Bård Hoksrud inviterer til seks inspirasjonsdager om matglede og helse for eldre. Samlingene blir arrangert rundt om i landet nå i høst.

Om Gylne Måltidsøyeblikk

Gylne Måltidsøyeblikk har som formål å motivere til matglede og bedre matomsorg for eldre. I tillegg skal prosjektet sette god matomsorg på dagsorden i kommunene.

Middagstallerken.

Inspirasjonsdager om mat for eldre

Landbruks- og matdepartementet arrangerer inspirasjonsdager om mat for eldre rundt om i hele Norge. Seminarene er gratis for alle som jobber med matomsorg.

Matgledekorpset

Matgledekorpset hjelper institusjoner å bedre mattilbudet

Matgledekorpset i Innlandet gir veiledning, råd og inspirasjon til institusjoner for å forbedre mattilbudet til eldre og øke måltidsgleden og trivselen blant beboere på sykehjem.

Aktuelt nå

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad

Meld deg på høstens inspirasjonsdager om mat for eldre

06.11.2019: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad inviterer til inspirasjonsdag om mat for eldre i Tromsø, og Skien. Målet er å gi inspirasjon og faglig påfyll som kan bidra til å bedre mattilbudet for eldre.

Pinnekjøtt med kålrotstappe

Invitasjon til seminar og offentlig anskaffelse av mat i Sandefjord

20.09.2019: 24. oktober arrangerer Landbruks- og matdepartementet sammen med Fylkesmannen i Vestfold og Telemark en konferanse om gode løsninger for offentlig innkjøp av lokal mat og drikke. Dette er en av aktivitetene under "Gylne Måltidsøyeblikk" som skal bidra til økt fokus på og salg av lokalmat og mer matglede.

Beboere på omsorgsbolig i Raufoss om mat til eldre:

Til toppen