Gylne Måltidsøyeblikk

«Gylne Måltidsøyeblikk» er et prosjekt som skal bidra til å øke mat- og måltidglede, og bedre mattilbudet for eldre som bor på institusjon og hjemme. God matomsorg reduserer underernæring og medisinbruk. Det gir bedre helse og trivsel. Mat for eldre inkluderes i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud inviterer til seks inspirasjonsdager om matglede og helse for eldre. Samlingene blir arrangert rundt om i landet nå i høst. Landbruks- og matminister Bård Hoksrud inviterer til seks inspirasjonsdager om matglede og helse for eldre. Samlingene blir arrangert rundt om i landet nå i høst.

Om Gylne Måltidsøyeblikk

Gylne Måltidsøyeblikk har som formål å motivere til matglede og bedre matomsorg for eldre. I tillegg skal prosjektet sette god matomsorg på dagsorden i kommunene.

Middagstallerken.

Inspirasjonsdager om mat for eldre

Landbruks- og matdepartementet arrangerer inspirasjonsdager om mat for eldre rundt om i hele Norge. Seminarene er gratis for alle som jobber med matomsorg.

Matgledekorpset

Matgledekorpset hjelper institusjoner å bedre mattilbudet

Matgledekorpset i Innlandet gir veiledning, råd og inspirasjon til institusjoner for å forbedre mattilbudet til eldre og øke måltidsgleden og trivselen blant beboere på sykehjem.

Aktuelt nå

Matgledekorpset i Trøndelag.

Stor interesse for Matgledekorpset

02.09.2019: Det er stor interesse for å få besøk av det trønderske "Matgledekorpset". Hele 19 søknader, små og store kommuner fra kyst til fjell har sendt forespørsel til Fylkesmannen i Trøndelag. Og i dag er Matgledekorpset hos Trondheim Hospital der de møter både ledelse og ansatte fra kjøkken og pleie.

Raufoss Helsetun. Olaug Bollestad og Magnus Foss.

1,5 millioner kroner til mat for eldre-arbeid

12.03.2019: – Eldre skal ha et verdig mattilbud. God matomsorg reduserer underernæring og medisinbruk og bidrar til å gi bedre helse og trivsel. I år setter vi derfor i gang flere tiltak, gjennom prosjektet «Gylne Måltidsøyeblikk», som bidrar til å bedre mattilbudet for eldre, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Beboere på omsorgsbolig i Raufoss om mat til eldre:

Til toppen