Gylne Måltidsøyeblikk

«Gylne Måltidsøyeblikk» er et prosjekt som skal bidra til å øke mat- og måltidglede, og bedre mattilbudet for eldre som bor på institusjon og hjemme. God matomsorg reduserer underernæring og medisinbruk. Det gir bedre helse og trivsel. Mat for eldre inkluderes i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud inviterer til seks inspirasjonsdager om matglede og helse for eldre. Samlingene blir arrangert rundt om i landet nå i høst. Landbruks- og matminister Bård Hoksrud inviterer til seks inspirasjonsdager om matglede og helse for eldre. Samlingene blir arrangert rundt om i landet nå i høst.

Om Gylne Måltidsøyeblikk

Gylne Måltidsøyeblikk har som formål å motivere til matglede og bedre matomsorg for eldre. I tillegg skal prosjektet sette god matomsorg på dagsorden i kommunene.

Middagstallerken.

Inspirasjonsdager om mat for eldre

Landbruks- og matdepartementet arrangerer inspirasjonsdager om mat for eldre rundt om i hele Norge. Seminarene er gratis for alle som jobber med matomsorg.

Matgledekorpset

Matgledekorpset hjelper institusjoner å bedre mattilbudet

Matgledekorpset i Innlandet gir veiledning, råd og inspirasjon til institusjoner for å forbedre mattilbudet til eldre og øke måltidsgleden og trivselen blant beboere på sykehjem.

Aktuelt nå

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad

Meld deg på inspirasjonsdager om mat for eldre

15.04.2019: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad inviterer til inspirasjonsdag om mat for eldre. Målet er å gi inspirasjon og faglig påfyll som kan bidra til å bedre mattilbudet for eldre.

Raufoss Helsetun. Olaug Bollestad og Magnus Foss.

1,5 millioner kroner til mat for eldre-arbeid

– Eldre skal ha et verdig mattilbud. God matomsorg reduserer underernæring og medisinbruk og bidrar til å gi bedre helse og trivsel. I år setter vi derfor i gang flere tiltak, gjennom prosjektet «Gylne Måltidsøyeblikk», som bidrar til å bedre mattilbudet for eldre, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Beboere på omsorgsbolig i Raufoss om mat til eldre:

Til toppen