Flere saker om Matnasjonen Norge

Viser 1-20 av 98 treff.

 • Matnasjonen Norge må kjennetegnes av tydelige og særpregede matregioner

  18.02.2021 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Fredag 12. februar lanserte regjeringen sin strategi for Matnasjonen Norge. Bygging av sterke mat- og reiselivsregioner er en viktig del av Matnasjonen Norge.

 • Nett-tv

  Mat- og måltidsbransjen: En god, men litt ukjent, karrierevei

  15.02.2021 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Et bredt sammensatt utvalg legger fram forslag til en rekke tiltak for at flere unge mennesker skal velge mat- og måltidsbransjen som sin karrierevei. Blant forslagene er en fem - årlig nasjonal rekrutteringskampanje, lovfestet kompetansekrav til karriereveiledere i skolen og krav til fagbrev, alternativt bransjestandard i serveringsbransjen.

 • Regjeringen presenterer sin strategi for utviklingen av Matnasjonen Norge

  12.02.2021 Nyhet Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet

  I dag lanserer landbruks- og matminister Olaug Bollestad, sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie og fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, regjeringens strategi for Matnasjonen Norge. Strategien samler og synliggjør koblinger mellom næringspolitikken på matområdet og helse- og folkehelsepolitikken.

 • Urbant landbruk - rekordstor interesse: Ny nasjonal strategi for urbant landbruk

  09.02.2021 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Utviklingstrender viser at interessen for dyrking er økende i Norge. Nå lanserer regjeringen en ny nasjonal strategi for å legge til rette for mer urbant landbruk i byer, bynære strøk og tettsteder. Fra 2010 til 2017 ble ventelisten for å få en parsellhage i bynære områder firedoblet.

 • Finale i Det norske måltid 2020

  07.02.2021 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Fredag 5. februar ble finalen i Det norske måltid arrangert digitalt. Dette er den 13. sesongen konkurransen arrangeres og det var rekordmange påmeldte produkter til konkurransen, med nær 300 påmeldte produkter i 13 kategorier.

 • Finale i Det norske måltid 2020

  05.02.2021 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Fredag 5. februar arrangerer Det norske måltid digital finale. Den overføres "live on tape" klokken 19.00 og kan følges via hjemmesiden og via sosiale medier. I finalen er det med produkter fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

 • Fylkesnytt fra Innlandet 3/2020

  16.12.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Fylkesmannen i Innlandet er ute med et nytt nummer av Fylkesnytt, blant annet med en artikkel om Norges første «fossilfrie seterdrift» som er etablert.

 • Torill Renaa tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2020

  08.12.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Torill Renaa er tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2020. Hun driver Renaa Restauranter sammen med sin mann Sven Erik Renaa. Renaa er engasjert i faget sitt. Hun har utmerket seg gjennom innsats og engasjement for lærlinger og rekruttering til mat- og måltidsbransjen.

 • Omsatte lokalmat og drikke for 12 milliarder

  30.11.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Salget av lokalmat og drikke i dagligvarehandelen har hatt en kraftig økning i 2020. Hittil i år er det omsatt lokalmat og drikke for nær 12 milliarder i butikk. Det er en økningen på hele 12,6 prosent sammenlignet med 2019.

 • Hilsen fra landbruks- og matminister Olaug Bollestad: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm – på jakt etter gode matopplevelser i Norge

  24.11.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Gjennom fire sesonger har vi sett Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm reise Europa og verden rundt på jakt etter gode matopplevelser. I sesong 4 er Paris, Barcelona og Napoli byttet ut med Hedmarken, Lindesnes og Trondheim.

 • Digitalt konsultasjonsmøte med KS

  17.11.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Mandag 16. november ble det holdt et bilateralt konsultasjonsmøte mellom Landbruks- og matdepartementet og KS. KS er kommunesektorens organisasjon og utviklingspartner, og er landets største offentlige arbeidsgiverorganisasjon og forhandlingspart i lønnsoppgjørene.

 • Pressemeldingen er oppdatert 17.11.2020: Gir 350 millioner til store publikumsåpne arrangementer

  10.11.2020 Pressemelding Nærings- og fiskeridepartementet, Landbruks- og matdepartementet

  Budsjettforliket mellom regjeringen og FrP foreslår å gi 350 millioner kroner slik at aktiviteten i arrangementsbransjen kan gjenopptas så fort smittesituasjonen tillater det.  Bevilgningen kan økes ved behov.

 • Norges 40 beste mat- og drikkeprodukter er kåret

  22.09.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Etter tre dager med smaksarbeid har juryen bestemt hvilke 40 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen kategorier som sjømat, ost og øl.

 • Det norske måltid 2020

  02.09.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  I sin 13. sesong har Det norske måltid rekordmange deltakere til konkurransen, med nær 300 påmeldte produkter i 13 kategorier. Konkurransen samler hele Matnasjonen Norge og har med produkter fra alle landets fylker.

 • Fylkesnytt frå Møre og Romsdal 1/2020

  11.03.2020 Nyheit Landbruks- og matdepartementet

  Fylkesmannen i Møre og Romsdal er ute med ei ny utgåve av Fylkesnytt, med mellom anna ein artikkel om Idrettens Hus i Molde, som kan være det største idrettsbygget i tre som er bygd i Noreg.

 • Helter på vidda- helter på kjøkkenet

  05.03.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Reinsdyrkjøtt er en unik råvare i verdensklasse. Magert, kortreist og bærekraftig. Årets reinsdyrkokk og årets reinsdyrkokklærling er to utmerkelser som ikke deles ut hvert år. Det krever langsiktig arbeid - og få når gjennom dette nåløyet. I år er allikevel 2 kandidater funnet verdig.

 • Fra røreskje til robotikk – Utvalg skal øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen

  27.02.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  De siste årene har antall søkere til matfagene vært fallende. Opptil halvparten av de som søker seg til linjene på videregående skole faller fra, og næringen trenger sårt mer kompetent arbeidskraft. Et nylig nedsatt utvalg skal forsøke å snu denne negative utviklingen, og jobben starter nå.

 • Regjeringen lager strategi for å bygge Matnasjonen Norge

  20.01.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Regjeringen skal utforme en felles strategi for å konkretisere og videreutvikle Norge som en matnasjon. Strategien som ledes av landbruks- og matministeren, fiskeri- og sjømatministeren og eldre- og folkehelseministeren og skal legges frem våren 2020.

 • Olaug Bollestad åpnet Norges stand på Grüne Woche

  17.01.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche. På årets utstilling er 80 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjell-Norge, Nord-Norge og Fjord-Norge til stede på en verdens største mat- og forbruker messer i Berlin.

 • Rekruttering til matfagene er avgjørende for å bygge Matnasjonen Norge

  16.01.2020 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

  Matnasjonen Norge - regjeringen med egen strategi. Rekrutteringen til matfagene svikter- jakt på fremtidige løsninger. Gode nettverk - en forutsetning for å lykkes som lokalmatprodusent.