Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Brasil

Brasil er Norges viktigste samarbeidspartner i Latin-Amerika, og etter EU og USA det land med de største norske investeringene.

Brasil er Norges viktigste samarbeidspartner i Latin-Amerika, og etter EU og USA det land med de største norske investeringene. Norsk næringsliv i Brasil har økt betydelig i omfang de siste årene gjennom bedriftsetableringer, samarbeid og investeringer. Gigantfunn av olje- og gass utenfor Rio de Janeiro og São Paulo vil kunne gjøre Brasil til en av verdens største oljeprodusenter. Ved siden av oljevirksomhet, er skipsfart, skipsbygging, aluminium, vannkraftutbygging og infrastrukturutbygging områder hvor norsk næringsliv i økende grad gjør seg gjeldende. Mer enn 70 norske selskaper er i dag representert i Brasil.

Leverandørvirksomhet til offshore og maritime næringer er grunnpillaren i handelen mellom Norge og Brasil. På varesiden er Brasil det nest viktigste markedet for eksport av norsk klippfisk. Allerede på begynnelsen av 1800-tallet byttet Norge klippfisk mot brasiliansk kaffe. I dag beløper klippfiskeksporten seg til om lag 1 mrd kroner årlig (36 % av total norsk vareeksport til Brasil i 2009), mens årlig kaffeimport utgjør om lag 300 mill kroner. Brasil er også vårt viktigste marked for import av uorganiske kjemikalier (aluminiumoksid og aluminiumhydroksid), soyabønner og tilberedte næringsmidler. I 2009 utgjorde den totale varehandelen om lag 8 mrd kroner.

Regjeringen lanserte Brasil-strategi

Nyhet Dato: 21.03.2011

Regjeringen lanserte i dag strategien for samarbeid mellom Norge og Brasil. Fem statsråder markerte hvor viktig forholdet til Brasil er.

Til toppen