EXPO 2010 har åpnet

1. mai åpnet den norske paviljongen på tidenes største verdensutstilling, og dette med større enn forventet publikums tilstrømning. Allerede før dørene til den norske paviljongen hadde åpnet stod hundrevis av nysgjerrige tilskuere samlet seg i køområdet utenfor det 1800 kvadratmeter store bygget.

1. mai åpnet den norske paviljongen på tidenes største verdensutstilling, og dette med større enn forventet publikums tilstrømning. Allerede før dørene til den norske paviljongen hadde åpnet stod hundrevis av nysgjerrige tilskuere samlet seg i køområdet utenfor det 1800 kvadratmeter store bygget.

800.000 på en dag
Det er ventet opp mot 800.000 besøkende bare i dag. I løpet av de 184 dagene verdensutstillingen er åpen, vil det komme mellom 70 og 100 millioner besøkende. Og den norske paviljongen ser ut til å være et populært stopp. 

- Det er en lettelse å endelig ha åpnet, og veldig morsomt å se at folk køer opp for å komme inn. Det er inspirerende å se hvordan publikum inne ser og utforsker detaljene og hvordan paviljongen vår blir brukt som et fotoobjekt både uten og innenifra, sier Arild H. Blixrud, Generalkommissær Norge på EXPO.

Norsk natur i Shanghai
Den norske paviljongen er tegnet av Arkitektkontoret Helen & Hard fra Stavanger. Den er bygget i limtre og innholdet presenterer norsk livsstil, næringsliv og flere aspekter ved den norske samfunnsmodellen. 

Det norske konseptet, "Norway. Powered By Nature", tar for seg viktigheten av nærhet mellom natur og by. Norge viser frem hvordan naturen blir brukt som en kilde til norsk næringsliv og norsk levesett.

Norge og Kina styrker bånd  
I Shanghai for anledningen var den norske ambassadøren i Kina, Svein Sæther og styreleder for Norge på EXPO og sjef for Det Norske Veritas, Henrik Madsen. De er begge enige om at den norske paviljongen representerer Norge på en flott måte. 

- Å være her og se hvordan alt er kommet sammen og hvordan det faktisk fungerer er en fantastisk opplevelse, sier Henrik Madsen, Styreleder for Norge på EXPO og CEO Det Norske Veritas.
 
Det er 250 deltagende land og organisasjoner på EXPO i Shanghai og dette gjør den til den største verdensutstillingen noensinne.

- Vi tror og håper at dette blir et flott møte med kinesere og det gjelder meg å se hvor vellykket den første dagen er og hvor interessert publikum er i den norske paviljongen, avslutter Blixrud.