Yrkesfaglærerløftet

Norge trenger flere yrkesfaglærere fremover, som kan gi landet dyktige fagarbeidere. Faglig sterke yrkesfaglærere kan utgjøre en stor forskjell.
sveiser
Foto: Worldskills Norway

Gode fagarbeidere forutsetter en god utdanning og mange nok dyktige yrkesfaglærere. Faglig sterke yrkesfaglærere kan utgjøre en stor forskjell. De bidrar til en fag- og yrkesopplæring av høy kvalitet som er tilpasset arbeidslivets behov.

Mange yrkesfaglærere i skolen mangler lærerutdanning, og mange lærere trenger kompetanseutvikling fordi arbeidslivet de underviser i utvikler seg. Dette er utfordringer som regjeringen ønsker å møte med den nye strategien. 

 

Følg saka

 • Plan/strategi

  Yrkesfaglærerløftet

  Regjeringen satser på å gi lærere faglig påfyll og yrkesfaglærerne har en sentral rolle i regjeringens yrkesfagløft. Med ny strategi vil kunnskapsministeren rekruttere flere yrkesfaglærere, og styrke kompetansen til de som allerede jobber i skolen.

  Kunnskapsdepartementet

 • Nyhet

  Ny strategi for yrkesfaglærere

  Norge trenger flere yrkesfaglærere fremover som kan gi landet dyktige fagarbeidere. Med ny strategi vil kunnskapsministeren rekruttere flere yrkesfaglærere, og styrke kompetansen til de som allerede jobber i skolen.

  Kunnskapsdepartementet

Til toppen