Yrkesfaglærerløftet

Norge trenger flere yrkesfaglærere fremover, som kan gi landet dyktige fagarbeidere. Faglig sterke yrkesfaglærere kan utgjøre en stor forskjell.
sveiser
Foto: Worldskills Norway

Gode fagarbeidere forutsetter en god utdanning og mange nok dyktige yrkesfaglærere. Faglig sterke yrkesfaglærere kan utgjøre en stor forskjell. De bidrar til en fag- og yrkesopplæring av høy kvalitet som er tilpasset arbeidslivets behov.

Mange yrkesfaglærere i skolen mangler lærerutdanning, og mange lærere trenger kompetanseutvikling fordi arbeidslivet de underviser i utvikler seg. Dette er utfordringer som regjeringen ønsker å møte med den nye strategien. 

 

Følg saka

  • Yrkesfaglærerløftet

    Plan/strategi | Kunnskapsdepartementet

    Regjeringen satser på å gi lærere faglig påfyll og yrkesfaglærerne har en sentral rolle i regjeringens yrkesfagløft. Med ny strategi vil kunnskapsministeren rekruttere flere yrkesfaglærere, og styrke kompetansen til de som allerede jobber i skolen.

  • Ny strategi for yrkesfaglærere

    Nyhet | Kunnskapsdepartementet

    Norge trenger flere yrkesfaglærere fremover som kan gi landet dyktige fagarbeidere. Med ny strategi vil kunnskapsministeren rekruttere flere yrkesfaglærere, og styrke kompetansen til de som allerede jobber i skolen.

Til toppen