Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Informasjon om koronavirusutbruddet og barnehager, skoler og høyere utdanning

Lite smittespredning gjør det forsvarlig at en hel avdeling i barnehagen og en hel skoleklasse kan være én kohort.

Denne siden blir løpende oppdatert med relevant informasjon. 

Bilde av statsminister Erna Solberg, og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og kunnskapsminister Guri Melby
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, statsminister Erna Solberg og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad under pressekonferansen for barn mandag 16. mars. Foto: SMK

Fra 11. mai skal skolene åpne for alle elever:

Fra 2. juni innføres det nye og mer forutsigbare smittevernveiledere:

Sider med spørsmål og svar:

Etter at alle fagskoler og høyere utdanningsinstitusjoner måtte stenge fysisk fra 12. mars, har de siden begynnelsen av mai gradvis åpnet opp igjen for studenter som har vært avhengige av fysisk tilgang for å ikke bli forsinket i studiene. Nå tilsier smittesituasjonen og øvrig gjenåpning av samfunnet at det er trygt å åpne universiteter, høyskoler og fagskoler helt fra 15. juni, så lenge de generelle smittevern-bestemmelsene overholdes. Det sammen gjelder kurs under studieforbundene og Kompetansepluss ordningen, og folkehøyskolene kan åpne som normalt fra høsten.  

Ansatte og studenter ved fagskoler, høyskoler og universiteter skal følge de samme smittevernrådene som ellers i arbeidslivet

Brev fra Kunnskapsdepartementet til UH-sektoren 13.mars:

Sider med spørsmål og svar:

Etter at alle fagskoler og høyere utdanningsinstitusjoner måtte stenge fysisk fra 12. mars, har de siden begynnelsen av mai gradvis åpnet opp igjen for studenter som har vært avhengige av fysisk tilgang for å ikke bli forsinket i studiene. Nå tilsier smittesituasjonen og øvrig gjenåpning av samfunnet at det er trygt å åpne universiteter, høyskoler og fagskoler helt fra 15. juni, så lenge de generelle smittevernbestemmelsene overholdes. 

NOKUT har samlet informasjon for fagskoler og fagskolestudenter.

Som følge av regjeringens tiltak for å begrense videre smittespredning av koronaviruset er blant annet ankomsten av overføringsflyktninger stanset (kvoteflyktninger) inntil videre.

Det er også lyst ut 6,6 millioner kroner i tilskudd til frivillige organisasjoner for informasjonsarbeid om korona-viruset til innvandrerbefolkningen.

Relevante lenker:

Fremhevde saker:

Flere nyheter:

Til toppen