Se alle videoene her:

- Som lærer kan du gjøre en forskjell i barn og unges liv, sier statsminister Erna Solberg. Velger du lærerutdanningen får du en spennende studietid, og en variert og meningsfull jobb etterpå! Kjenner du noen som bør bli lærer?

Bli med lærerstudent Oskar til både universitetet han studerer ved, Oslomet, og i klassen han har praksis i.

Jalal er lærer på barneskolen og elsker jobben sin. Se videoen der han forteller hvorfor.

Ali studerte først økonomi, men fant ut at han ikke orket så forutsigbare dager. Nå stortrives han som lærerstudent på trinn 1-7

Begynner du på lærerutdanning, kan du få slettet inntil 160 000 kroner av studielånet. Lærerstudentene ved Oslomet, Ali og Oskar, forteller hvem som får hva:

Studenter ved Høyskolen i Sørøst-Norge forteller hvorfor de ville bli lærere. Sammen med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø snakker de med elever i 3.klasse på videregående skole om hvorfor flere bør bli det.

- Det beste med å være lærer tror jeg må være det at man kommer inn i klasserommet om morgenen og er med folk man er oppriktig glad i. Og hver dag flyr, og ukene flyr fordi man har det så gøy, sier Sofie Kirkemo som er lærer på barnetrinnet. 

Se og hør hvordan elevenes drømmelærer er!

- Jeg dro til Volda for å ta idrett og ha det moro ett år, forteller Gina Rundtom om starten på tilværelsen som lærerstudent og deretter lærer på Bratteberg skule i Volda.

- Når jeg skal beskrive jobben min, tenker jeg først og fremst på variasjon. Det er veldig mange forskjellige elever, veldig mange forskjellig fag, og veldig mange forskjellige oppgaver, sier Trygve Farstad. Han jobber som lærer på Øyra skule i Volda.

Se også:

Hopp i det, bli grunnskolelærer!

Stian Blipp lurer studenter ved lærerutdanningene til å tro han er professor

Se også lærerstudenter fortelle her

-Lærere og lærerstudenter er veldig ålrighte folk

Hva sier ekspertene om hva en god lærer er?

Til toppen