Bli lærer!

Vil du ha en variert arbeidsdag, jobbe med fag du brenner for, inspirere barn og ungdom, og ikke minst bli inspirert – hver dag? Vil du ha faglig integritet i arbeid med mennesker, kunne bruke ny forskning og kanskje forske selv? Hvis du i tillegg synes det er et pluss å være ettertraktet på arbeidsmarkedet, og få en god startlønn, ja, da bør du bli lærer.

Bilde av lærer som hjelper elev

Stort behov for lærere

Vi trenger mange flere dyktige lærere de neste årene, særlig for de yngste elevene. Som barneskolelærer er du sikret jobb.

Elever bærer snuklumper til en rockering.

Gode grunner til å bli lærer

Lærere og lærerstudenter forteller om hva de synes er bra med læreryrket. Les og se videoer her!

Bilde av elever som sitter på pultene sine

Hva tjener du som lærer?

En lærer med masterutdanning har en startlønn på rundt 500 000 kroner, men lønnen kan variere. Noen kommuner betaler mer.

Aktuelt nå

Bilde av lærer som ønsker elev velkommen

Slik er opptakskravene til grunnskolelærer- og lektorutdanningene

For å komme inn på grunnskolelærer- eller lektorutdanning, må du ha minimum karakteren fire i den enkleste matematikken på videregående skole, tre i norsk og 35 skolepoeng.

To lærerstudenter står på hver sin side av en tavle og skriver opp beløp lærerstudenter får nedskrevet på studielånet.

Få slettet deler av studielånet

Studenter som begynte på grunnskolelærer- eller lektorutdanning høsten 2017 eller senere kan få slettet inntil omtrent 160 000 kroner av studielånet sitt.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, lærer Thor Ivar Fløistad og lærerstudentene Markus Teigset og Lillian Ringøen foran en en tavle.

- Gøy å jobbe som lærer

– Det er kjempegøy å jobbe som lærer. Du får være der læringen skjer, og ta del i når elevene opplever mestring. Det gir mestringsfølelse til meg  også, sa nyutdannede grunnskolelærer Thor Ivar Fløistad da han var på Kristiansand Katedralskole Gimle for å verve elever til lærerutdanning.

Videoer