Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Høynivåforum tok "tempen" på oppfølging av 2030-agendaen

«The honey moon is over» er nok en riktig oppsummering fra årets High Level Political Forum i FNs økonomiske og sosiale råd (Ecosoc) i juli i år. Formålet med Forumet er å ta «tempen» på global oppfølging av 2030-agendaen med bærekraftsmålene.

Statsssekretær Frølich Holte ledet den norsk delegasjonen, som for øvrig besto av representanter fra andre departementer, privat sektor, akademia, arbeidslivsorganisasjonene og sivilt samfunn. 

Hvert høynivåforum munner ut i en ministererklæring. Som vanlig var det helt usikkert fram til siste timen om HLPF kunne enes om en erklæring som, slik denne gjør, slår fast at nå er det bare å ta av finstasen og ta på seg arbeidsklær: Det skal hardt arbeid til for å lykkes med å nå bærekraftsmålene for de 193 land som vedtok 2030-agendaen i 2015.  

Gitt spriket mellom FNs medlemsland både når det gjelder økonomisk, sosial og politisak utvikling, er erklæringen framoverlent på viktige områder for Norge. Ikke minst er det bra at menneskerettigheter og kvinner er omtalt. Men den inneholder mye mer, ikke minst dilemmaer knyttet til forholdet mellom økonomisk vekst og ressurser som må til for at det skal skje, og at utvikling må være kunnskapsbasert. 

Her kan du lese ministererklæringen.

Til toppen