Fellesuttalelse til partene i Sudan

Utenriksministrene Jonas Gahr Støre, William Hague og Hillary Clinton har i dag sendt et brev til partene i Sudan der de blir bedt om å intensivere innsatsen for å sikre en troverdig og fredelig folkeavstemning i Sudan.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre, Storbritannias utenriksminister William Hague og USAs utenriksminister Hillary Clinton har i dag gitt en felles uttalelse i forbindelse med at de sammen har sendt et brev til partene i Sudan.

Ifølge fredsavtalen skal det holdes folkeavstemning innen januar 2011 hvor befolkningen i Sør skal ta stilling til om de ønsker å fortsatt være en del av Sudan eller om de ønsker løsrivelse.

I brevet anerkjenner de tre utenriksministrene de fremskritt som er gjort i forberedelsene til folkeavstemningen, men påpeker også at partene i den korte tiden som gjenstår må intensivere innsatsen for å sikre en troverdig og fredelig folkeavstemning. Gjennom ”Troikaen” samarbeider Norge tett med Storbritannia og USA for å bidra til å holde fredsprosessen i Sudan på skinner.

Les hele uttalelsen her.

Til toppen