Norge som gjesteland på bokmessen i Frankfurt 2019

Norge er i høst gjesteland på verdens viktigste bokmesse i Frankfurt. Målet er å fremme norsk kultur i Tyskland og internasjonalt, fremme norsk næringsliv og videreutvikle det gode tysk-norske samarbeidet.

Statssekretær Marianne Hagen holdt åpningsinnlegg under bokmessen i Frankfurt 11. oktober 2018.

På god vei til Frankfurt

Økt eksport av norsk litteratur er et hovedmål for regjeringens største utenrikskulturelle satsing noen sinne i forbindelse med bokmessen i Frankfurt. Senter for norsk litteratur i utlandet (Norla) er ansvarlig for å planlegge og gjennomføre gjestelandprosjektet.

Nancy Herz og Sofia Nesrine Srour fortalte om sitt bokprosjekt «Skamløs» på den norske temakvelden om ytringsfrihet under bokmessen i Leipzig. Foto: Sabine Felber

Litterært mangfold

Bokmessen i Frankfurt er en unik mulighet til å vise frem bredden i norsk litteratur og å spre gleden ved å lese, særlig til barn og unge. Til sammen 510 boktitler utgis på tysk i 2018 og 2019. Det omfatter et mangfold av sterke og aktuelle stemmer i alle sjangre.

Utsnitt av plakaten for bokmessen i Frankfurt 16. til 20. oktober 2019 - der Norge er årets gjesteland.

Variert kulturprogram

Fra juli og ut året vil det pågå et omfattende og variert kulturprogram, hovedsakelig i Frankfurt, men også i andre tyske byer. Publikum vil få oppleve norsk teater og performance, billedkunst, samtidsfotografi, film, kunsthåndverk, arkitektur og design, klassisk musikk, jazz og elektronika.