Historisk arkiv

Statskonsult AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 63-8/2003
Dato: 08.10.03
Kontaktpersoner: Informasjonssjef Lisa Bang, tlf. 22 24 49 58 eller kommunikasjonsrådgiver Gunn Janne Myrseth, tlf. 22 24 48 57

Statskonsult AS

Regjeringen vil gjøre Statskonsult om til et heleid statsaksjeselskap fra og med 01.01.2004. I statsbudsjettet for 2004 foreslås det en kapitaltilførsel til Statskonsult AS på 109,5 mill. kroner, 8 mill. kroner til restruktureringsttiltak og tilskudd til pensjonsordninger 7,5 mill. kroner.

Hensikten med omdanningen er å gi virksomheten større grad av frihet og rom for fleksibilitet. På denne måten vil tjenesteproduksjonen bli mer brukerrettet og effektiv, og virksomhetens kompetanse utvikles i nærmere dialog med brukerne.

Regjeringen foreslår at selskapet etableres med tilstrekkelig egenkapital til å komme i posisjon til å konkurrere om oppdrag fra departementene og andre offentlige virksomheter på lik linje med andre aktører i markedet. Regjeringen foreslår videre at Statskonsult AS gis øremerkede tilskudd til restrukturering i en overgangsperiode på inntil tre år.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet vil utnevne interimstyre for selskapet hvor også representanter for tjenestemannsorganisasjonene i virksomheten vil delta. Interimstyret skal bistå departementet i å utarbeide en forretningsplan og tilsette ny leder for virksomheten.