Historisk arkiv

Satsing på ungdom i større bysamfunn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 01065E
Dato: 11.10.01

Budsjett 2002:

Satsing på ungdom i større bysamfunn

Barne- og familiedepartementet vil videreføre innsatsen rettet mot ungdom i tilskuddsordningen Ungdomstiltak i større bysamfunn. Nytt av året et at Regjeringen ønsker å oppmuntre de aktuelle bykommunene til selv å prioritere innenfor tildelingskriteriene. Til neste år fordeler departementet 15 millioner kroner direkte til kommunene. Departementet forutsetter at kommunene viderefører prosjekter som tidligere er gitt tilsagn.

Ordningen vil i 2002 omfatte Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø, Drammen, Fredrikstad, Skien og Sandnes. Den spesielle satsingen på Oslo, Bergen og Trondheim videreføres. 80 prosent av bevilgningen vil bli fordelt forholdsmessig mellom bykommunene slik at de selv kan avgjøre hvilke tiltak og prosjekter som faller inn under ordningen og i hvilken rekkefølge de skal prioriteres. De resterende 20 prosent skal benyttes til strakstiltak for å løse oppgaver og problemer av mer akutt karakter i ungdomsmiljøene og til utviklingsarbeid rettet mot kommunene.

Byene kan søke om midler til gjennomføring av tiltak, forsøksprosjekter og investeringer for ungdom i alderen 12 til 25 år. Departementet vil prioritere prosjekter som inngår i en helhetlig og samlet ungdomspolitikk, og som retter seg mot ungdom med spesielle behov.

Det er lagt stor vekt på å inkludere ulike grupper ungdom, og Regjeringen ser det som et mål å stimulere til tiltak som reduserer skillene mellom etnisk norsk ungdom og minoritetsungdom. Arbeid og innsats som vektlegger ungdoms deltakelse og innflytelse, like muligheter for jenter og gutter og inkludering av ungdommer som i liten grad benytter seg av eksisterende kultur- og fritidstilbud står sentralt i ordningen.

Andre pressemeldinger om statsbudsjett 2002:
En milliard kroner til barnehager
Styrkt innsats for betre levekår for lesbiske og homofile
Tilskot til nytt mannssenter
Endret tilskuddsordning til familie- og likestillingspolitiske organisasjoner
Budsjett med kjønnsperspektiv lagt fram

Aktuelle lenker:

Tallfakta - BFDs hovedtall, overføringer til barnefamilier og eksempler
St.prp. nr. 1 - Barne- og familiedepartementet