Historisk arkiv

Innsats mot fattigdom blant barn og unge styrkes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 03071E
Dato: 08.10.03

Innsats mot fattigdom blant barn og unge styrkes

Arbeidet med å redusere fattigdom blant barn og unge trappes opp med ytterligere fem millioner kroner i 2004. - I arbeidet mot fattigdom er det viktig å satse på virkemidler direkte rettet mot barn og unge, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy. Dette er en del av regjeringens samlede innsats mot fattigdom.

Tilskuddsordningen Ungdomstiltak i større bysamfunn styrkes med tre millioner kroner i 2004. Midlene skal benyttes til ferie- og fritidsaktiviteter for barn og unge i familier med svak økonomi i storbyene. Det er byene og bydelene som allerede omfattes av ordningen som inviteres til å søke. Formålet med tilskuddsordningen er å bedre oppvekst- og levekår for ungdom.

Samtidig styrkes tiltak og kunnskapsutvikling som kan bidra til bedre samordning av tjenestetilbudet for fattige barn og barnefamilier, med to millioner kroner. Midlene skal brukes til å utvikle gode lokale modeller som kan danne utgangspunktet for barnevernets arbeid med å kartlegge og samordne tjenester rettet mot familier og barn som lever i fattigdom.

Regjeringens tiltaksplan mot fattigdom (St. meld. nr. 6 (2002-2003)) medførte at Barne- og familiedepartementet i 2003 ble tildelt 2,5 millioner kroner til innsats mot fattigdom. - Erfaringene fra 2003 er veldig gode og har hatt stor effekt, og jeg er glad for at denne innsatsen nå trappes opp, sier Laila Dåvøy.

Flere pressemeldinger og mer informasjon om statsbudsjettet