Historisk arkiv

Økt satsing på samlivstiltak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 04067 F
Dato: 06.10.04



Budsjett 2005:

Økt satsing på samlivstiltak

Regjeringen vil øke innsatsen for å motvirke samlivsproblemer og –brudd med til sammen 10 millioner kroner ekstra i forhold til vedtatt budsjett for 2004. -Antall barn som blir berørt av samlivsbrudd er sterkt økende. Vi må derfor styrke samlivstiltakene og satse på et mer helhetlig forebyggende familiearbeid, understreker barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Regjeringen vil bruke fire millioner kroner ekstra på det frivillige tilbudet om gratis samlivskurs for førstegangsforeldre, slik at tilbudet kan bli tilgjengelig i flere kommuner. Den langsiktige målsettingen er at alle ektepar og samboere over hele landet skal få tilbud gjennom helsestasjonene om et éndags gratis samlivskurs når de får sitt første barn. Både kommunale etater og frivillige organisasjoner vil stå for gjennomføring av kursene. I tillegg vil Regjeringen bruke én million kroner ekstra for å styrke ordinære samlivstiltak.

Familier med spesielle behov

Regjeringen vil også styrke tilbudet overfor familier med spesielle behov og vil satse fem millioner kroner ekstra på dette:

  • -Tilbudet om samlivsveiledning for foreldre med funksjonshemmede barn foreslås videreutviklet og styrket med tre millioner kroner. Prosjektet Hva med oss drives i regi av Barne-, ungdoms- og familieetaten. Målsettingen er at alle familier med funksjonshemmede barn skal få et tilbud om samlivsveiledning.
  • I tillegg videreføres støtten til Home-Start Familiekontakten – som arbeider med støtte til familier i en særlig krevende livssituasjon.

- Regjeringen vil i tillegg gi to millioner kroner for å utvikle et prosjekt med sikte på å utvikle et bredere tilbud om støtte og hjelp til familier med funksjonshemmede barn, påpeker Laila Dåvøy. Home-Start har vist seg å være godt egnet for familier med kronisk syke eller funksjonshemmede barn, og som derfor har et særlig behov for avlastning og støtte i hverdagen.