Historisk arkiv

Småbåtregisteret på anbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

55/2004

Finansdepartementet har i dag kunngjort en anbudskonkurranse om overtakelse og drift av det sentrale småbåtregisteret. (26.05.2004)

Pressemelding

Nr.: 55/2004
Dato: 26.05.2004
Kontaktperson: Runar Malkenes, telefon 22 24 41 31 / mobil 95 21 42 83

Småbåtregisteret på anbud

Finansdepartementet har i dag kunngjort en anbudskonkurranse om overtakelse og drift av det sentrale småbåtregisteret.Departementet har som mål at ny registereier kan overta fra 1. januar 2005, etter at den nye registereieren først har innhentet samtykke fra de registrerte.

Regjeringen ser ikke driften av småbåtregisteret som en naturlig oppgave for staten. I Sem-erklæringen ble det derfor lagt opp til at småbåtregisteret skulle konkurranseutsettes.

Småbåtregisteret ble opprettet i 1998 og benyttes av bl.a. båteiere, båtforhandlere, forsikringsselskap, båtforeninger og offentlige etater som for eksempel politi og sjøfartsmyndigheter. Det er nå registrert ca 340 000 båter i registeret. Registreringen ble frivillig fra 2003.

Finansdepartementet er opptatt av at båteiernes interesser fortsatt skal bli godt ivaretatt gjennom et register i privat regi, og at kvaliteten opprettholdes. Det er derfor i anbudsgrunnlaget bl.a. stilt krav til hvilke opplysninger registeret fortsatt skal inneholde, til brukervennlighet og tilgjengelighet. Det vil i utvelgelsen bli lagt vekt på at registeret skal drives på en kostnadseffektiv måte, og på rimeligst måte i forhold til båteierne og de øvrige brukerne.

De båteiere som er registrert i det statlige småbåtregisteret, vil bare bli registrert i det nye, private registeret hvis de uttrykkelig gir samtykke til registreringen. Anbudskonkurransen omfatter også denne samtykkeinnhentingen. Opplysninger om båteiere som ikke gir samtykke, vil bli slettet.