Historisk arkiv

"Golf" Omstillingsprogram - Justering av overordnet strategi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet har på bakgrunn av en helhetlig gjennomgang av Forsvarets såkalte Golf-program, besluttet å foreta en justering av den overordnede gjennomføringsstrategien. Målsettingen med Golf-programmet er å etablere et felles integrert forvaltningssystem gjennom organisasjonsendringer, kompetanseoppbygging og effektiv utnyttelse av IT.

Pressemelding

Nr.: 046/2001
Dato: 21.09.01

"Golf" Omstillingsprogram – Justering av overordnet strategi

Forsvarsdepartementet har på bakgrunn av en helhetlig gjennomgang av Forsvarets såkalte Golf-program, besluttet å foreta en justering av den overordnede gjennomføringsstrategien. Målsettingen med Golf-programmet er å etablere et felles integrert forvaltningssystem gjennom organisasjonsendringer, kompetanseoppbygging og effektiv utnyttelse av IT. Programmet vil løpe over minimum fire år.

Målet om en helhetlig og samlet løsning for Forsvaret ligger fast. For å redusere usikkerheten i programmet, samt trygge den løpende økonomiske styringen underveis, har departementet funnet det påkrevet å dele gjennomføringen av programmet i flere enkeltstående prosjekter.

Det første prosjektet vil ha som mål å fremskaffe en minimumsløsning i forhold til kravene i statens økonomiregelverk innen utgangen av 2002. Samtidig vil prosjektet bidra til å gjøre det enklere å skaffe til veie nødvendig styringsinformasjon knyttet til omstillingen av Forsvaret.

Golf er et omstillingsprogram der ny og mer effektiv utnyttelse av IT er et sentralt virkemiddel. Målet med Golf-programmet er å innføre et nytt helhetlig, felles og integrert forvaltningssystem i Forsvaret. De grunnleggende forutsetninger ligger i å oppnå fellesløsninger, både mht. styrings- og forvaltningsprosesser, teknologi og organisasjon. Dette skal gi enhetlig informasjon på områdene styring og ledelse, regnskap, lønn/personell, anskaffelse, materielladministrasjon og vedlikehold. Golf skal understøtte og bidra til å sikre den pågående omleggingen av Forsvaret.

For å utnytte den ekspertise som finnes i markedet på denne type helhetlige og integrerte løsninger, har det vært gjennomført parallelle forprosjekter med flere leverandører. Disse ble valgt etter forutgående konkurranse.

Den justerte gjennomføringsstrategien betyr at det kun er den første fasen som forprosjekteres, detaljforhandles og kontraktfestes innledningsvis. De øvrige faser detaljforhandles på et senere tidspunkt, etter gjennomførte forprosjekt. Forsvaret vil dermed, for hver fase, stå fritt med hensyn til hvordan man velger å fortsette programmet. Det tas likevel sikte på om mulig å kunne benytte én leverandør for hele programmet.