Historisk arkiv

Kraftig satsing på det samiske språket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 164/2003
Dato: 08.10.2003

[ Pressemeldingen på samisk ]

Statsbudsjettet 2004

Kraftig satsing på det samiske språket

Det er avsatt ytterligere 7 millioner kroner til arbeidet med tospråklighet i forvaltningsområdet for samisk språk i 2004. – Regjeringen vil med disse midlene styrke bruken av samisk språk i det offentlig rom, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Sametinget skal fordele midlene til kommunene og fylkeskommunene i forvaltningsområdet for samisk språk. I dette området – kommunene Karasjok, Kautokeino, Tana, Nesseby og Porsanger i Finnmark og Kåfjord i Troms – er samisk og norsk likestilte språk.

Sametinget forvalter tilskuddet til samisk tolketjeneste og tospråklig forvaltning og dekker de utgiftene kommunene og fylkeskommunene har i forbindelse med dette. I 2002 og 2003 styrket Regjeringen dette tilskuddet med til sammen 15,2 millioner kroner slik at Sametinget forvalter i inneværende år om lag 35 millioner kroner til språktiltak. Årets økning kommer på toppen av dette, slik at språktiltak totalt kommer opp i 42 millioner kroner.

- Med denne tildelingen har Regjeringen fullt ut imøtekommet de behovene som ble avdekket i rapporten ” Utgifter knyttet til tospråklighet i kommuner og fylkeskommuner”, sier statsråd Solberg. Rapporten ble lagt fram i mai 2002 av en arbeidsgruppe nedsatt av Kommunal- og regionaldepartementet.