Historisk arkiv

- Øker bevilgningene til skogvern

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Regjeringen vil intensivere arbeidet med skogvern og foreslår å øke fullmakten til å vedta nytt vern med 40 mill kroner. I tillegg foreslås det bevilget 18 millioner kroner til kjøp av arealer for vern og til effektive skogvernprosesser. (08.10.03)

Pressemelding

Dato: 08.10.03

Miljøvernminister Børge Brende og landbruksminister Lars Sponheim:

- Øker bevilgningene til skogvern

skogRegjeringen vil intensivere arbeidet med skogvern og foreslår å øke fullmakten til å vedta nytt vern med 40 mill kroner.

I tillegg foreslås det bevilget 18 millioner kroner til kjøp av arealer for vern og til effektive skogvernprosesser.

Miljøvernminister Børge Brende: I arbeidet for å øke skogvernet vil regjeringen ta i bruk en rekke nye og fleksible virkemidler, sier miljøvernminister Børge Brende (H). Målet er å redusere konfliktnivået samtidig som vi skal ha høy kvalitet i vernearbeidet. -Vi vil prioritere frivillig vern og makeskifte som arbeidsform. I tillegg skal statlige skogarealer brukes aktivt for å øke skogvernet, sier miljøvernministeren.

Landbruksminister Lars Sponheim: Norge ligger etter andre land. Nå stiller Statskog viktige områder til rådighet og vi får et løft i vernearbeidet. Det gjelder både selve arealet, men også kvaliteten på den barskogen som kan plukkes ut, sier landbruksminister Lars Sponheim (V).

Den forrige planen for barskogvern er nå fullført. Neste år foreslår regjeringen økte bevilgninger og økt tilsagnsfullmakt på henholdsvis 18 millioner kroner og 40 millioner kroner. Bevilgningsforslaget vil gi mulighet for en offensiv satsing på skogvern gjennom kjøp og vern av nye områder. I tillegg gir bevilgningen rom for satsing på frivillig vern, makeskifte og effektive verneplanprosesser.

Regjeringen mener at økt skogvern er nødvendig for å ta vare på det biologiske mangfoldet i norske skoger. Økt skogvern har også betydning for friluftsliv og naturopplevelser, samt for å sikre tilgang for norske treprodukter til miljøbevisste markeder.

Kontaktpersoner:
Ekspedisjonssjef Torkel Ramberg 22 24 58 02
Avdelingsdirektør Pål Vidar Sollie 22 24 58 77