Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2002: Regjeringen sikrer finansiering av et nytt selskap for marinbiologisk oppdragsforskning i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 70/01
Dato: 11.10.2001
Kontaktperson: Statssekretær Britt Schultz, telefon 22 24 01 04
Statssekretær Tore O. Sandvik, telefon 22 24 01 02

Statsbudsjettet 2002:

Regjeringen sikrer finansiering av et nytt selskap for marinbiologisk oppdragsforskning i Bergen

Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt har gått sammen om å etablere et nytt senter for marin oppdragsforskning - PROTEVS - i Bergen. Regjeringen mener dette er et viktig initiativ som vil kunne utvikle seg til å bli et godt verktøy for havbruksnæringen både nasjonalt og internasjonalt og bidra til at vi vil få en enda mer moderne og differensiert fiskeri- og havbruksnæring. Forskning og kompetanse vil her være viktige virkemidler for å kunne lykkes.

Derfor vil Regjeringen støtte dette initiativet med 10 mill koner - dels gjennom tilførsel av aksjekapital til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet over Fiskeridepartementets budsjett og dels via egne tilskudd gjennom Nærings- og handelsdepartementets og Fiskeridepartementets bevilgninger til Norges forskningsråd.

Av andre tiltak som Regjeringen vil sette inn for å stimulere til mer forskning og nyskaping innen marin sektor kan nevnes:

32,7 mill til næringsrettet forskning på marine og biologiske ressurser. Dette skal bidra til å skape møteplasser for forskningsmiljø og næringsliv, og stimulere nyetableringer.

27,5 mill til strategiske bioteknologiprogrammer som skal sikre gode forskningsmiljø og frambringe kunnskap på områder som gir muligheter for framtidig næringsutvikling.

8 mill til nyskapingsprogram for kommersiell utnyttelse av marine ressurser.