Historisk arkiv

Strategi for økt satsing på hydrogen som energibærer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

-Norske forskningsmiljøer, bedrifter og myndigheter skal være i fremste linje innenfor produksjon, lagring, transport og bruk av hydrogen. Dette sier samferdselsminister Torild Skogsholm og olje- og energiminister Thorhild Widvey og i forbindelse framleggingen av "Hydrogenstrategien". (26.08.05)

Pressemelding fra Samferdselsdepartementet og Olje- og energidepartementet

Nr.: 99/05
Dato: 26.08.05

Strategi for økt satsing på hydrogen som energibærer

- Norske forskningsmiljøer, bedrifter og myndigheter skal være i fremste linje innenfor produksjon, lagring, transport og bruk av hydrogen. En slik norsk satsing legger til rette for langsiktige og miljøvennlige løsninger for industri og transport, og bidrar også til økt kompetanse, næringsutvikling og verdiskaping på teknologiske områder der Norge har særlig gode muligheter til å lykkes.

Dette sier olje- og energiminister Thorhild Widvey og samferdselsminister Torild Skogsholm i forbindelse med at Olje- og energidepartementet og Samferdselsdepartementet i dag la fram strategien ”Satsing på hydrogen som energibærer innenfor transport og stasjonær energiforsyning”.

Hydrogenstrategien skal samordne og synliggjøre den norske satsingen på hydrogen. I strategien framgår det blant annet at det skal opprettes en hydrogenplattform som skal favne om forsknings- og utviklingprogrammer og støtteordninger knyttet til hydrogensatsingen. Hydrogenplattformen skal administreres gjennom et tett samarbeid mellom Norges forskningsråd, Gassnova, Enova og Innovasjon Norge. Forskningsrådet skal ha det overordnede samordningsansvaret for plattformen, som etter planen skal være i virksomhet fra 1. januar 2006.

Hydrogenstrategien omfatter i tillegg andre aktiviteter og tiltak som gjelder utvikling og bruk av hydrogen, slik som sertifisering og godkjenning og utforming av sikkerhetskriterier, standarder og regelverk. Dette arbeidet skal ses i sammenheng med aktivitetene innenfor hydrogenplattformen. Det skal opprettes et strategisk råd som skal være rådgivende for de aktiviteter som omfattes av strategien.



For mer informasjon - se:

Pressemelding fra Samferdselsdepartementet av 26.08.05: Styrket satsing på hydrogen i transportsektoren

Strategi – Satsing på hydrogen som energibærer i.nnenfor transport og stasjonær energiforsyning

Samferdselsdepartementets nettsider om fou