Historisk arkiv

Svar til Stortingets samferdselskomité - spm 2 ang. godsterminal i Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

St.prp. nr. 60 (2001-2002) Om ein del saker på Samferdselsdepartementets område

Svar til Stortingets samferdselskomité, 29.05.02:

St.prp. nr. 60 (2001-2002) Om ein del saker på Samferdselsdepartementets område

Spørsmål 2

Er det lokal støtte for forslaget om ikke å flytte godsterminalen i Trondheim fra Brattøra til Leangen, og hvilke konsekvenser vil forslaget få for oppstart av godsterminal på Ganddal i Rogaland?

Svar:

Reguleringsplan for Leangen ble vedtatt i Trondheim bystyre høsten 2001 med støtte fra Ap, H og FrP. De øvrige partier stemte imot. I forbindelse med kommunens behandling i mars 2002 av en rekke klager på reguleringsplanvedtaket, ble det fremmet forslag om ny behandling av reguleringsplanen. Forslaget ble grunngitt med at det ikke kan være riktig å behandle reguleringsplan for godsterminal på Leangen uten at forholdene rundt skiftedelen er avklart reguleringsmessig. Det ble i denne sammenheng vist til St.prp. nr. 1 (2001-2002) for budsjetterminen 2002, der det bl.a. er presisert at «Samferdselsdepartementet anser ikke en delt løsning (for godsterminalen) som en permanent løsning og forutsetter at også skiftedelen flyttes til Leangen». Flytting av skiftedelen er ikke i samsvar med kommunens reguleringsplanvedtak. Forslaget om ny reguleringsplanbehandling falt, med stemmene fra Ap og H.

Et eventuelt vedtak om ikke å bygge godsterminal på Leangen, har ingen direkte konsekvenser for oppstart av godsterminal på Ganddal i Rogaland. Indirekte vil imidlertid et vedtak om ikke å bygge Leangen frigjøre ressurser som kan benyttes til andre jernbaneformål. Ganddal godsterminal er i Jernbaneverkets handlingsprogram planlagt gjennomført i første fireårsperiode (2002-2005).

VEDLEGG