Historisk arkiv

Svar til Stortingets samferdselskomité - spm 1 ang. Stavanger lufthavn Sola

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

St.prp. nr. 60 (2001-2002) Om ein del saker på Samferdselsdepartementets område

Svar til Stortingets samferdselskomité, 31.05.02:

St.prp. nr. 60 (2001-2002) Om ein del saker på Samferdselsdepartementets område

Spørsmål 1

Hva er siste kostnadsanslag og status for prosjekt Stavanger lufthavn, Sola?

Svar:

Full utbygging av ekspedisjonsbygget er kostnadsberegnet til 562,5 mill. kr, jf. St.prp. nr. 1 (2001-2002). Utbyggingsplanene er gjennomgått for om mulig å komme fram til et enklere og rimeligere alternativ. Det foreligger en grovskisse som innebærer en noe lavere kostnad, men Luftfartsverkets styre har ikke sluttet seg til dette alternativet. Samtidig har forutsetningene for utvidelsene endret seg, da passasjertallet nå er tilbake på 1997-nivå, samt at SAS og Braathens nye rutekonsepter også vil kunne få betydning for utvidelsesbehovet.

Luftfartsverkets styre vedtok i desember 2001 å utsette utbyggingen av terminalen på ubestemt tid, men vedtok samtidig å gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak, blant annet 100 pst. bagasjekontroll. Dette tiltaket vil bli ferdigstilt i løpet av året.

Det foregår per i dag ingen konkret planlegging knyttet til ekspedisjonsbygget, og Luftfartsverket opplyser at det vil være behov for en ny gjennomgang av planene i lys av de nye forutsetningene når man ser at økonomien gjør det mulig å gjennomføre tiltaket.

VEDLEGG