Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2002 - tilleggsforslag: Lettelser for luftfarten: Passasjeravgiften fjernes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 128/2001
Dato: 09.11.01

Statsbudsjettet 2002 - tilleggsforslag:

Lettelser for luftfarten: Passasjeravgiften fjernes

Regjeringen går inn for å fjerne flypassasjeravgiften fra 1. april 2002. Forslaget er tatt inn i regjeringens tilleggsforslag til statsbudsjett for 2002. Fra samme tidspunkt foreslår regjeringen at passasjertrafikk i luften ikke lenger skal inngå i merverdisystemet.

Totalt vil avgiftslettelsen for flyselskapene bli på mer enn en milliard kroner, og dette betyr en vesentlig forbedring av rammevilkårene for luftfarten

- Jeg forutsetter også at dette vil gjenspeiles i lavere priser for passasjerene, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

- Det er knyttet stor usikkerhet til utviklingen i norsk luftfart. Bransjen står overfor betydelige utfordringer, og regjeringen mener det er viktig å bidra til å sikre flybransjens levedyktighet, trygge arbeidsplasser og et mest mulig tjenlig rutetilbud. Vi mener det generelt bør være et godt flytilbud der dette representerer en samfunnsøkonomisk effektiv transportform. Regjeringen ønsker å bidra til at det fortsatt skal være et godt og landsdekkende flyplass- og flyrutenett.

- Usikkerheten knyttet utviklingen i luftfarten og hvilken effekt dette har på Luftfartsverkets økonomi gjør at vi følger situasjonen tett. Vi vil komme tilbake til Stortinget dersom det viser seg å være nødvendig å gjøre tilpasninger i Luftfartsverkets budsjett, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.