Historisk arkiv

E 18 i Telemark: Forlenget bompengeinnkreving finansierer viktige trafikksikkerhetstiltak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 47/2001
Dato: 11.05.01

E 18 i Telemark: Forlenget bompengeinnkreving finansierer viktige trafikksikkerhetstiltak

For å finansiere nødvendige trafikksikkerhets- og miljøtiltak langs den nye E 18 i Telemark, foreslår regjeringen å forlenge bompengeinnkrevingen ved Lanner bomstasjon til august 2002. Forlengelsen er på vel fire måneder. Forslaget ble lagt fram i statsråd i dag.

I forslaget blir det vist til at de berørte kommuner og Telemark fylkeskommune har sluttet seg til søknaden om forlengelse av bompengeperioden.

Tiltakene omfatter oppsetting av viltgjerder, utvidelse og ombygging av tilkomstveger, kjørefeltssignal ved tunneler og bruer, utbedring av rekkverk ved tunnelportalene, utbedring av nattlys i tunnelene, bommer og skilt til bruk når E 18 blir sperret og detektor til automatisk varsling av hendelser i en av tunnelene. Kostnadene for disse tiltakene er beregnet til rundt 13 millioner kroner. I tillegg foreslås det 5 millioner kroner til bygging av rundkjøring og miljøtiltak på gamle E 18 på strekningen Rugtvedt – Heistad – Kjørholt for at denne skal kunne være en fullverdig omkjøringsveg.

Innkreving av bompenger til prosjektet E 18 Lanner – Rugtvedt startet i juni 1986. Utbygging av strekningen ble fullført i 1996. Totalt kostet prosjektet 903 millioner kroner og av dette er bidraget fra Lanner bomstasjon 468 millioner kroner (52 %).


For mer informasjon – St.prp. nr. 76 (2000-2001) Om ein del saker på Samferdselsdepartementets område