Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2002 - tilleggsforslag: Riksveginvesteringer øker med 100 millioner kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 130/2001
Dato: 09.11.01

Statsbudsjettet 2002 - tilleggsforslag:

Riksveginvesteringer øker med 100 millioner kroner

Bevilgningene til riksveginvesteringer i 2002 skal økes med 100 millioner kroner i forhold til tidligere framlagt forslag, går det fram av regjeringens tilleggsforslag til statsbudsjettet for neste år.

Med den foreslåtte økningen vil det over statsbudsjettet for 2002 bli bevilget til sammen 4 651,2 millioner kroner til riksveginvesteringer, medregnet særskilte rassikringstiltak. Dette er 448 millioner kroner mer enn saldert budsjett for 2001. I tillegg kommer regjeringens økte satsing på kollektivtrafikktiltak med 50 millioner kroner, som også føres over investeringsbudsjettet til Statens vegvesen.

Den foreslåtte økningen på 100 millioner kroner til riksveginvesteringer skal nyttes slik:

  • 40 millioner kroner skal brukes til å framskynde utbyggingen av E18 i Aust-Agder. I tillegg til å bedre framkommeligheten og redusere støyulempene, bidrar utbyggingen også vesentlig til å bedre trafikksikkerheten.
  • 30 millioner kroner går til vegprosjektet E6 Jevika-Selli i Nord-Trøndelag. Vegen vil avlaste Steinkjer sentrum for gjennomgangstrafikk og legger til rette for at det kan gjennomføres en miljømessig opprusting av Steinkjer sentrum.
  • 15 millioner kroner er avsatt til opprusting av E39 (Kyststamvegen) gjennom Stigedalen, på grensen mellom Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Denne utbedringen er nødvendig fordi vegen i dag er smal, har dårlig kurvatur og er en flaskehals for tungtrafikken.
  • 10 millioner kroner skal brukes på vegprosjektet riksveg 864 Internveg Berg, i Senja kommune i Troms. Den nye vegen vil redusere kjøreavstandene mellom bygdene i kommunen.
  • 5 millioner kroner skal nyttes til å framskynde planleggingen av prosjektet E18 Brakerøya – Frydenhaug i Buskerud. Prosjektet omfatter utvidelse av Drammensbrua til firefelts motorveg.