Historisk arkiv

Bedre, tryggere og mer effektiv transport - med IKT

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har nå lagt fram en overordnet strategi for bruk av IKT i transportsektoren. Strategien er tatt inn i et hefte som nylig er utgitt av Samferdselsdepartementet. (04.03.02)

Pressemelding

Nr.: 13/2002
Dato: 04.03.02

Bedre, tryggere og mer effektiv transport - med IKT

Hvordan kan moderne informasjons- og kommunikasjonsteknologi, IKT, nyttes til å gjøre person- og godstransport tryggere og mer effektiv?

Dette spørsmålet er noe av bakgrunnen for at Samferdselsdepartementet nå har lagt fram en overordnet strategi for bruk av IKT i transportsektoren. Strategien er tatt inn i et hefte som nylig er utgitt av Samferdselsdepartementet.

- De siste års utvikling innen IKT åpner for nye muligheter og utfordringer i transportsektoren. Denne utviklingen skjer raskt, så det er derfor lite hensiktsmessig for Samferdselsdepartementet å gå langt i å foreslå detaljerte og konkrete IKT-løsninger. Departementet har derfor lagt fram en overordnet strategi på dette området, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Med strategien ønsker Samferdselsdepartementet å peke på områder der IKT vil være et nyttig supplement til eksisterende virkemidler. Det legges også vekt på å øke oppmerksomheten om de muligheter og utfordringer som er knyttet til bruk av IKT i transportsektoren og ellers i samfunnet.

I den videre oppfølgingen av strategien vil departementet be underliggende etater og virksomheter lage handlingsprogram på området. Departementet vil også følge opp strategien i rulleringen av Norsk transportplan.

Det overordnede ansvaret for gjennomføringen av strategien ligger i Samferdselsdepartementet, mens underliggende etater og virksomheter har et betydelig ansvar for den praktiske gjennomføringen.

Heftet " Fra A til B… Bedre, tryggere og mer effektiv transport – med IKT" kan bestilles i papirversjon fra Informasjonskontoret, Samferdselsdepartementet, postboks 8010 Dep, 0030 Oslo
Telefon: 22 24 81 96
Telefaks: 22 24 95 71
E-post: oyvind-herseth.kaldestad@sd.dep.no