Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2005: 22,6 millioner kroner til forsøk med alternative drivstoff og miljøvennlig teknologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Pressemelding

Nr.: 121/04
Dato: 06.10.04

Statsbudsjettet 2005:

22,6 millioner kroner til forsøk med alternative drivstoff og miljøvennlig teknologi

Regjeringen foreslår at det over Samferdselsdepartementets budsjett for 2005 skal bevilges 22,6 millioner kroner til forsøk med alternative drivstoff og miljøvennlig teknologi. Dette er en økning på over 50 prosent sammenlignet med 2004. Midlene skal i all hovedsak rettes inn mot prosjekter som har som formål å legge til rette for bruk av hydrogen og nullutslippsteknologi i transportsektoren.

- En overgang til alternative drivstoff vil bidra til å redusere forurensende utslipp fra transportsektoren. Regjeringen går derfor inn for en kraftig økning i satsing på utvikling av hydrogen- og brenselscelleteknologi. Vi legger også til rette for nullutslippsteknologi ved at elbiler er fritatt fra engangsavgift, årsavgift, merverdiavgift, bomavgifter og parkeringsavgifter på kommunale parkeringsplasser. Elbiler kan også, som en forsøksordning, kjøre i kollektivfeltet i Oslo og Akershus, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

- Regjeringen satser dessuten betydelig på biodrivstoff ved at det ikke skal betales autodieselavgift, CO2-avgift eller svovelavgift på biodiesel. Landbruks- og matdepartementet vil åpne for støtte til utvikling av biodrivstoff, i tillegg til at det over Landbruks- og matdepartementets budsjett vil bli avsatt 5 millioner kroner til utviklingsprosjekter for flytende drivstoff med basis i råstoff fra landbruket, sier samferdselsministeren.