Historisk arkiv

Økte midler til formidling av samtidskunst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 96/03
Dato: 08.10.2003
Kontaktperson: Eksp.sjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Økte midler til formidling av samtidskunst

Budsjettforslaget innebærer en styrking av formidlingen av samtidskunst både nasjonalt og internasjonalt med 4,7 mill. kroner. Økningen er fordelt med 2,4 mill. kroner til samtidskunstfestivalen Momentum, 1,6 mill. kroner til Office for Contemporary Art Norway (OCA) og 0,7 mill. kroner til Henie Onstad Kunstsenter.

- I en tid preget av sterk internasjonalisering og av kommunikasjon som både går raskere og finner nye veier, er det viktig at kulturfeltet følger med. Dette er også et hovedfokus i kulturmeldingen. Særlig innenfor billedkunsten er den økte internasjonaliseringen påtakelig, sier statsråd Svarstad Haugland.

Økningen til stiftelsen Office for Contemporary Art Norway (OCA) vil gjøre det mulig å utvide arbeidet med å skape en plattform for internasjonalt samarbeid på samtidskunstfeltet. OCA kan dermed i større grad fremme norske kunstneres deltakelse på biennaler og andre større billedkunstmønstringer i utlandet. Det foreslås et tilskudd på nærmere 5,4 mill. kroner til driften, en økning på 1,6 mill. kroner. Ytterligere midler vil bli bevilget over Utenriksdepartementets budsjett.

Tilskuddet til samtidskunstfestivalen Momentum i Moss, totalt 2,9 mill. kroner, vil gjøre det mulig å arrangere festivalen i 2004. Den forrige festivalen i 2000 vakte stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Festivalen i 2004 blir organisert gjennom et utvidet samarbeid mellom Momentum, Galleri F-15, Moss kommune og Østfold fylkeskommune.

Tilskuddet til Henie Onstad Kunstsenter foreslås økt med 0,7 mill. kroner. Økningen skal styrke driften av senteret med sikte på senere inkorporering i Nasjonalmuseet for kunst.